La Universitat d’Alacant imparteix nou cursos la setmana vinent com a part de la programació estiuenca Rafael Altamira:
Videojocs a l’aula: aplicacions, reptes i oportunitats de la IA i l’RA (del 10 a l’11 de juliol. Presencial. Lloc: Seu Universitària d’Elda (avinguda de Chapí, 32). Incorporar a la pràctica docent tecnologies digitals en què l’alumnat passe a ser el protagonista dels processos d’ensenyament-aprenentatge. Aspectes teòrics i pràctics d’una bona implementació d’aquestes tecnologies, es faran diferents tallers, es mostraran experiències i bones pràctiques, i es debatrà sobre els límits d’aquestes tecnologies en una taula redona.
XVII Curs Internacional de Música Moderna (pop, rock, blues, jazz..): guitarra elèctrica, baix, cant modern, bateria, percussió, piano modern, instruments de vent (del 10 al 13 de juliol. Presencial. Lloc: Auditori i Centre Cultural de la Mediterrània. Plaça de l’Almàssera. La Nucia). Formació tècnica i teòrica en pop, rock, blues, jazz, música llatina, en les especialitats de guitarra elèctrica i baix, piano i teclats, percussió, bateria, cant modern i instruments de vent. Aspectes històrics de cada gènere musical, les característiques principals i la interpretació del repertori dels diferents estils. Es faran treballs individuals en cada especialitat i diverses agrupacions col·lectives.
Introducció al deep learning (de l’1 0 al 14 de juliol. Presencial. Lloc: campus de Sant Vicent del Raspeig. Edifici polivalent III, aula P3/0-INF1). Dins de la intel·ligència artificial, l’aprenentatge automàtic (machine learning) constitueix una àrea en expansió en la qual les empreses necessiten especialistes que dominen aquestes tècniques per a dissenyar models en què l’ordinador aprèn a prendre decisions a partir d’exemples. L’especialitat dedicada a l’aprenentatge profund (deep learning) ha tingut un gran impacte en problemes que no es podien resoldre, o bé, els resultats eren insuficients. En l’actualitat s’aplica a àrees o problemes molt diferents com: viatges i allotjament, serveis financers, energia, salut, fabricació i vendes.
VI Curs d’Estiu de Coeducació: «Coeducar per a un futur lliure de violències masclistes» (del 10 al 14 de juliol. Presencial. Casa de Cultura de Villena). Aquesta edició estarà centrada en la prevenció de les violències masclistes des de les aules, on han augmentat els discursos reaccionaris davant dels avanços en igualtat, i negacionistes de la violència contra les dones, i la persistència de la violència contra les dones en el nostre entorn, en què víctimes i victimaris són cada vegada més joves.
Lectura multimodal i innovació educativa (del 10 al 14 de juliol. Dual. Lloc: aula 1, segona planta. Edifici Papereres Reunides-Bambú. Plaça d’Emilio Sala. Alcoi). Continguts teoricopràctics que ajuden el professorat d’educació infantil i primària en els aprenentatges lectoescriptors. L’objectiu és implantar eines digitals que siguen fàcils d’usar per al futur professorat a l’aula: pensament multimodal i «narratives transmèdia» que concerneixen tant la competència literària com la competència lectoescriptora.
Nous reptes en l’ús de l’espanyol a l’aula: correcció, norma i perspectiva de gènere (del 10 al 14 de juliol. Presencial. Lloc: campus de Sant Vicent del Raspeig. Aula FI/1-02M de l’edifici de Filosofia i Lletres I). Abordarà tres blocs: qüestions sobre llengua i gènere: existeix el llenguatge inclusiu?; expressar-se amb correcció; tot un repte: normativa i correcció, i aplicació del llenguatge de gènere i de la norma lingüística a l’aula.
La Unió Europea abans les grans crisis: migratòria, el canvi climàtic, el Brèxit i la crisi econòmica i sanitària (de l’11 al 14 de juliol. Presencial. Lloc: campus de Sant Vicent del Raspeig. Sala de judicis de la Facultat de Dret). Anàlisi dels desafiaments més importants als quals s’enfronta la Unió Europea en els nostres dies. Especialment, el Brèxit, la prolongada crisi financera i econòmica, la crisi migratòria, la lluita contra el canvi climàtic i ara, a més, la crisi sanitària provocada per la COVID-19.
Sal i vida. Aplicacions biotecnològiques dels arqueus halòfils (11 i 12 de juliol. Lloc: campus de Sant Vicent del Raspeig. Facultat de Ciències II, aula CI/0001). Curs enfocat al coneixement dels arqueus halòfils i les seues aplicacions biotecnològiques. Se’n descriuran les característiques, els mecanismes d’adaptació als ecosistemes hipersalins que habiten, i es descriurà el potencial en bioremediació i les aplicacions biotecnològiques d’algunes de les molècules que produeixen.
Nous i vells problemes en el dret del treball: novetats normatives i jurisprudencials (del 12 al 14 de juliol. Dual. Lloc: seu de l’ICALI, carrer de Gravina, 4). El curs pretén donar una visió dels problemes oberts en la disciplina i de les solucions que, a hores d’ara, aporta la jurisprudència. Tractarà temes com treballadors amb discapacitat, tutela jurídica dels treballadors malalts crònics, control tecnològic de l’activitat laboral i els seus límits, jutjar amb perspectiva de gènere, treballadors estrangers, o la prova digital, entre altres qüestions d’actualitat.
Comentarios