La Universitat d’Alacant continua proposant activitats en línia creades per a aprofitar el temps de confinament a casa. Els vicerectorats de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat; el de Cultura, Esport i Llengües, i el de Campus i Tecnologia, van posar en marxa aquest curs acadèmic (novembre 2019) la Ludoteca UA per a ús de la comunitat universitària, una aposta estratègica de la Universitat per la conciliació laboral.

Davant la nova situació derivada de la pandèmia, la UA obri aquest servei a tota la societat amb propostes en línia per a aprendre i jugar a casa amb xiquets. La Ludoteca online ofereix una trentena de propostes de Teatre en xarxa com Alícia al país de les meravellesPlaneta terra; Diàleg entre Blancaneu i Caputxeta, El ratolí de La Manxa o Rossini en la cuina, entre altres. Els usuaris també poden gaudir de contacontes, manualitats i pintacares, jocs de taula, màgia amb trucs de Luis Piedrahita, espectacles amb Borja Motón o Jorge Blas, i audiovisuals dels Festivals Abracadabra. La Ludoteca també proposa aprendre a cuinar amb receptes per a realitzar amb xiquets i música i ball amb cançons infantils.

Els continguts de la Ludoteca s’actualitzen cada divendres amb noves activitats.

Ludoteca UA

Comença a funcionar al novembre de 2019, una aposta estratègica de la UA per la conciliació laboral, per iniciativa dels vicerectorats de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat; Cultura, Esport i Llengües, i Campus i Tecnologia, dins de les accions previstes en el Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes (2018 – 2020)

La Ludoteca, ubicada en les instal·lacions del Museu Universitari (MUA), és un servei gratuït dirigit a la comunitat universitària. És un espai dedicat al joc, la finalitat del qual és promoure la qualitat de la vida infantil a través d’activitats ludicoeducatives que fomenten els hàbits de vida saludable, afavoreixen la participació infantil, la inclusió social i sensibilitzen sobre els drets sobre la infància, la igualtat i la sostenibilitat. El servei compta amb un monitor i està destinat a promoure la conciliació de la vida personal, familiar i laboral de l’alumnat, personal docent i investigador, i personal d’administració i serveis de la UA , amb fills i filles d’edats compreses entre 6 i 12 anys.