L’experiència acumulada per la Universitat d’Alacant, a través del màster Universitari en Arqueologia Professional i Gestió Integral del Patrimoni i del màster en Patrimoni Virtual, títols coordinats per professors del Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina, avalen la participació de la UA en el projecte CUDIMHA. Curriculum Development: An Innovative Master in History and Archaeology, finançat per la Unió Europea a través del Programa Erasmus+.
La UA, a través de l’Oficina de Gestió de Projectes Internacionals (OGPI) i el Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina participa en el projecte CUDIMHA. Curriculum Development: An Innovative Master in History and Archaeology, finançat per la Unió Europea a través del Programa Erasmus+.
Aquest projecte abordarà, durant els pròxims tres anys, el disseny d’un màster relacionat amb la divulgació i gestió del patrimoni històric i arqueològic a Tunísia. Hi participen universitats tunisianes com les de Cartago, SFAX, Gabès i Monastir, en les quals s’implantarà el màster a partir del curs acadèmic 2020/2021, així com universitats i institucions europees com la Universitat de Molisse, Universitat Internacional de Roma, FORMIT, (Itàlia), Masaryk University (República Txeca), i Universitat d’Alacant.
CUDIMHA és un projecte de cooperació internacional que naix de l’interès i de la necessitat de Tunísia de formar professionals capaços de valorar i divulgar els recursos patrimonials amb què compta el país.
La UA participarà en diferents tasques, entre les quals cal destacar l’anàlisi preliminar del potencial que ofereix el patrimoni històric i arqueològic de Tunísia, així com el seu ús com a base fonamental per
al desenvolupament dels continguts del futur màster. Per a aquesta tasca té una importància especial l’experiència acumulada per la UA a través del màster Universitari en Arqueologia Professional i Gestió Integral del Patrimoni i del Màster en Patrimoni Virtual, títols coordinats per professors del Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Grega i Filologia Llatina.
La primera reunió del projecte ha tingut lloc a la Universitat de Monastir (Tunísia) els dies 5-7 de febrer passats. En aquesta trobada, el representant de la UA, el professor Gabriel García Atiénzar, coordinador del màster en Arqueologia Professional i Gestió Integral del Patrimoni de la UA, ha fet una primera valoració de l’anàlisi inicial que servirà per a establir les bases d’aquest títol. Per a fer-ho intentarà recollir diferents tipus de dades entre les institucions tunisianes participants a través d’una enquesta dissenyada en col·laboració entre l’OGPI i membres del Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història Antiga, Filologia Llatina i Filologia Grega. Una vegada analitzades les dades, començaran a concretar-se els continguts i competències del títol, tasca que es desenvoluparà en una pròxima reunió prevista a Brno, República Txeca, el mes d’abril, en la qual la UA estarà representada pel professor Ignasi Grau Mira.
Comentarios