La Universitat d’Alacant continua oferint les seues propostes culturals en obert a través de la xarxa per a aprofitar el temps en aquesta situació de confinament. El Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües va crear, fa dues setmanes, la pàgina de recursos culturals “Jo em quede a casa. Recursos per a aprofitar el temps

Ara, l’Aula de Cinema de la UA llança una nova proposta amb Píndoles de Cinema en el canal Youtube de Cultura en la UA. Els tècnics de l’Aula, Israel Gil i Raúl García, ofereixen dos vídeos setmanals en els quals analitzen i comenten temes d’interès cinematogràfic. Entre els temes que hi podran trobar els aficionats al cinema es troben: es pot mentir en un flashback?; un plagi de Woody Allen en Krzysztof Kievlowski; un recurs de Chaplin en El príncep de Bel-Air?; han evolucionat els duels en el western?, o si és home, valent, i si és dona, ninfòmana? Les píndoles de cinema per al confinament també dedicaran vídeos a grans protagonistas del cinema. Destí vs. caràcter; com començar una pel·lícula? L’ús de l’in media res en la narrativa contemporània, o grans guionistes. L’ús del diàleg adversatiu.

A més, els coordinadors de l’Aula de Cinema de la UA estan a la disposició dels interessats (a través de aula.cine@ua.es) per a realitzar recomanacions de pel·lícules, documentals, sèries, i per a debatre’n, i proposen una llista amb alguns dels llargmetratges favorits de la història del cinema i els seus accessos lliures per a visualizarlos i comentar-los.