Després de l’èxit de “Un tros invisible d’aquest món” (2015), “Lehman Trilogy” (2019) i “Castelvines i Muntesos”(2020), que van poder veure’s en el Teatre Chapí de Villena, arriba l’última producció de la companyia Barco Pirata, el director de la qual Sergio Peris-Mencheta ha acudit de nou a un text de l’italià Stefano Massini amb el qual té nombrosos punts el comú: la mirada política, el compromís social, la denúncia i la narració històrica. “Ladies Football Club”, és un ambiciós muntatge que compta amb un elenc d’onze estupendes actrius, amb el qual es consolida una trajectòria ascendent en l’àmbit de la direcció teatral.  La cita és el dissabte 12 de novembre a les 19’30 h.
L’obra de Stefano Massini, que ha sigut adaptada pel mateix Peris-Mencheta i Daniel Val, compte la història d’onze treballadores de la ‘Doyle & Walker Municions’, onze “munitionettes” de mans grogues que, el dia 6 d’abril de 1917 començaven a córrer darrere d’una pilota durant la pausa de l’esmorzar.  El fenomen del futbol femení naix a Anglaterra, durant els anys de la Primera Guerra Mundial. Equips que es van convertir en llegendaris, formats per les treballadores de les fàbriques tèxtils o de municions, i que en poc temps van aconseguir un enorme afecte i atenció del públic, provocant l’hostilitat per part de les institucions masculines del futbol. Acabada la guerra molts d’aquests equips van ser obligats a dissoldre’s per llei després d’uns anys d’èxits increïbles. Amb el retorn dels homes del front, les treballadores van perdre els seus llocs a les fàbriques, van desaparéixer els equips de futbol femení i van tornar una altra vegada a casa. Aquesta és la història d’aqueixes dones.
Però ‘Ladies Football Club’ és, a més d’una història basada en fets reals i una denúncia social, un excel·lent i trepidant muntatge musical en què els números musicals estan cuidats fins al més mínim detall. Litus Ruiz s’ha encarregat de la composició, amb temes genials que ens traslladen totalment a l’Anglaterra de 1917. Totes les actrius exhibeixen els seus dots artístics, actuen, canten i ballen, i fins i tot toquen instruments com el violí o el piano. Les onze demostren al llarg de les quasi dues hores i mitja de funció el seu enorme talent, aconseguint un treball coral, un excel·lent espectacle teatral i musical que deixa molt bon sabor de boca a l’espectador.

TEATRE CHAPÍ de Villena
LADIES FOOTBALL CLUB de Stefano Masini
Adreça: Sergio Peris-Mencheta
Adaptació: Sergio Peris-Mencheta i Daniel Val
Composició musical: Litus Ruiz
Dirección musical: Joan Miquel Peris
Coreografía: Amaya Galeote
Diseño de llums: David Picazo
Vestuario: Elda Noriega
Reparto: Alicia González Rey, Nur Levi, Noemí Arribas, Irene Maquieira, Belén González, Xenia Reguant, Carla Hidalgo, Ana Rayo, Diana Palazón, Andrea Guasch i María Pascual
Sábado 12 de novembre 2022. 19’30 hores.
Entrades des de 14 €. Preus reduïts per a menors de 30 anys i majors de 65 (consultar). Preu última hora (2 hores abans en taquilla): 10€ (sol amfiteatre)