La Biblioteca Municipal Ricardo Senabre presenta novetats, en concret té una nova imatge corporativa dissenyada pel tècnic de Departament de Cultura, Gilberto Dobón. Aquesta imatge s’incorporarà tant a l’edifici com a totes les publicacions que es realitzen per tots els canals de la Biblioteca.
Respecte al logotip, el seu autor explica que «Senabre era sobre tot un savi. He utilitzat el nuc tibetà com a base, ja que és el símbol de la Saviesa. Modificant-lo perquè es puga llegir una R i una S en color»»
A més, conjuntament amb el Campus de la Universitat d’Alacant es duran a terme una sèrie d’activitats per a donar a conéixer la figura de Ricardo Senabre.
Aquestes mesures van ser presentades en un prec pel Partit Popular en el Ple Ordinari del passat divendres 31 de juliol.
“La Biblioteca Ricardo Senabre ja té una nova imatge i es veurà molt prompte al mateix edifici i a totes les publicacions que fem, a banda de l’aprovació al Ple era un tema que ja estàvem treballant”, explica el regidor de Cultura, Raül Llopis, qui també ha volgut destacar que «en un temps en què es debat molt entre la gestió pública i privada, ací tenim un exemple més del que és la gestió pública, no tan sols per l’excel·lent servei que ofereix la Biblioteca Municipal Ricardo Senabre, sinó també pel treball d’un tècnic municipal com és Gilberto Dobón que ha dissenyat la imatge. Crec que l’ajuntament compta amb uns tècnics molt qualificats i que fan un grandíssim treball».
RICARDO SENABBRE
Mestre de diverses generacions de filòlegs, professors i crítics, Ricardo Senabre va rebre a títol pòstum la Medalla d’Or de la Ciutat d’Alcoi i el Llorer d’Or de la Universitat d’Alacant.
Ricardo Senabre va nàixer a Alcoi en 1937 encara que sent xiquet va haver de marxar de la ciutat perquè el seu pare, per motius polítics, va ser bandejat després de la Guerra Civil. Es va llicenciar en Filologia Romànica per la Universitat de Salamanca, on també es va doctorar i de la qual va anar professor emèrit fins a la seua mort. Catedràtic de la Universitat de Granada, va ser fundador del col·legi Universitari de Càceres que després es convertiria en la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Extremadura.
Nomenat doctor Honoris causa per diverses universitats espanyoles, estudiós de noms claus de la literatura espanyola (Ortega, Unamuno, Valle Inclán, Fray Luis de León, Machado, Juan Ramón Jiménez) és també autor de més de 250 treballs de recerca que van ser publicats en revistes especialitzades de països com Espanya, Alemanya, Estats Units, Holanda o França. Una altra de les seues destacades facetes va ser la de crític literari, exercint tant en ABC com en el suplement ‘El Cultural’ d’El Mundo. Senabre també era membre permanent del jurat del Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats.
Comentarios