Una baralla de cartes i una guia visual de quaranta-huit imatges il·lustren de manera gràfica el patrimoni hidràulic del municipi amb la finalitat de posar-l
L’Ajuntament de Mutxamel, des de les àrees de Promoció i Ús del Valencià i Patrimoni Cultural, ha presentat la Guia visual i “La Baralla” de Camins de l’Aigua, dos recursos educatius i lúdics que tenen com a objectiu donar a conéixer el patrimoni hidràulic del municipi a través de 48 il·lustracions. Tots dos han sigut creats pels arquitectes i paisatgistes, Ester Gisbert Alemany i Alfonso Cuadrado Mulero, els qui han explicat durant la presentació que “durant el procés de creació de la primera guia de rutes i senderes Camins de l’Aigua, es van realitzar molts esbossos a mà per a entendre i interpretar els paisatges, que pensem que al seu torn podrien ser un recurs més per a donar a conéixer el paisatge i el patrimoni hidràulic de Mutxamel”. Tots dos han treballat en la creació a través de paraules i il·lustracions d’aquesta baralla que pot servir, d’una banda, per a divertir-se jugant a les cartes i per una altra per a contar històries relacionades amb el patrimoni, el paisatge, l’horta, la flora i la fauna mutxamelera.
A través de la baralla es dona a conéixer un lèxic perquè qui jugue puga construir relats contextualitzats en l’horta alacantina, que a algunes persones els resultarà familiar, però per a unes altres serà un al·licient per a conéixer la nostra història. Pel que estem davant una proposta lúdica que busca la relació intergeneracional i promou la investigació.
L’edil de Cultura i Educació, María Loreto Riera, ha indicat que “des de l’Ajuntament estem realitzant diversos projectes per a posar en valor el patrimoni. Volem que els assuts, icones de la història de l’horta alacantina i recentment declarats Bé d’Interés Cultural, es coneguen per part dels municipis confrontants, així com de totes les comarques, de la Comunitat Valenciana i de tota Espanya, en resum que siga un focus d’interés per a donar a conéixer a la nostra població i posar a Mutxamel en el mapa. Dins d’aquest projecte naix “Camins de l’Aigua” que intenta connectar el Centre de Interpretació Els Fontetes i l’àrea recreativa La Sabateta amb el nucli urbà. No és únicament un pla, sinó una proposta que permeta a través de la narració i les imatges connectar el present amb els nostres avantpassats i amb tot el treball i l’esforç que van realitzar per deixar-nos aquest llegat cultural i històric”. Ha puntualitzat que “És un projecte transversal on han participat diferents àrees del consistori. És un projecte viu, perquè es pretén anar afegint peces, com els dos recursos lúdics i educatius que hui presentem des de la regidoria de Promoció i Ús del Valencià, perquè arribe a tots els públics”.
Comentarios