L’Ajuntament d’Elda, a través de les regidories de Cultura i Museus i de Teatre, ha presentat la programació de la tercera temporada de l’Orquestra Simfònica del Teatre Castelar amb el títol ‘Orígens’. El fil conductor d’aquesta temporada és “la cerca dels nostres orígens”, tal com ha explicat Rafael Rico, president de l’Orquestr
El primer concert tindrà lloc el 10 de setembre en el Teatre Castelar a les 12.00 hores. L’entrada és gratuïta i es podrà recollir en la taquilla del Teatre Castelar dues hores abans del començament de l’acte. L’edil de l’àrea, Iñaki Pérez, ha destacat la participació de la soprano eldense Cristina Sánchez, «la trajectòria de la qual és admirable. Ha rebut diversos premis, com el Premi Especial de Sarsuela o el Premi ADOC en el Concurs Internacional de Canto Ciudad d’Elda, premi que ha aconseguit en dues ocasions. També ha participat en l’Òpera de Múrcia i en l’Òpera d’Oviedo i ha interpretat diversos rols protagonistes com el de Rosina en ‘El barber de Sevilla’ o Musetta en ‘La Bohème’”.
L’edil de Cultura i Museus també ha ressaltat el 15é aniversari de l’Orquestra, la qual cosa representa “el seu gran èxit i consolidació tant a la nostra ciutat com fora d’ella”.
La resta del programa de concerts està repartit al llarg de l’any. El 4 de novembre se celebrarà un concert per a oboé de Mozart amb Ana Ruiz i el 4 de gener, per a començar l’any, tindrà lloc un concert de valsos i polkas sota la direcció de Mª Carmen Segura, directora de la Coral de Sants Patrons.
A la primavera serà present el violoncel·lista Alfredo Ferre i com a fi de temporada se li atorga el protagonisme a joves eldenses que delectaran al públic amb un concert de trompeta i un altre de saxofon.
“El repertori de la temporada té una mica de tot”, ha assenyalat Octavio J. Peiró, director de l’Orquestra. Al seu torn, ha agraït a l’Ajuntament d’Elda i a les regidories de Cultura i Teatre “el seu acolliment” i ha assegurat que estaran a l’altura un any més.