L’Ajuntament i la Universitat d’Alacant han reforçat la seua cooperació per a rellançar el jaciment de L’Alcúdia com a centre cultural. L’alcalde, Carlos González, acompanyat per la regidora d’Educació, María José Martínez, ha conversat amb la rectora de la Universitat d’Alacant, Amparo Navarro, i amb el vicerector d’Investigació, Juan Mora, per a tractar sobre el jaciment arqueològic amb motiu del XXV Aniversari de la Fundació L’Alcúdia.

«S’ha tractat d’una reunió positiva en la qual s’ha parlat de la necessària col·laboració entre la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Elx, no sols per la proximitat i veïnatge, sinó perquè són milers els alumnes il·licitans que cursen en ella els seus estudis universitaris», segons ha informat González.

«La conversa ha girat fonamentalment sobre el jaciment de L’Alcúdia», ha afirmat l’alcalde qui ha afegit que «s’ha parlat de reforçar la cooperació entre totes dues institucions entorn a la Fundació Universitària, ja que cal aprofitar l’efemèride i la trajectòria de la fundació, per a projectar a la ciutat i a la província, l’immens valor patrimonial que té L’Alcúdia, així com el potencial cultural que ofereix tant el museu com el conjunt patrimonial”.

Per part seua, Navarro ha aprofitat l’ocasió per a agrair l’ajuda i col·laboració que sempre reben per part de l’Ajuntament d’Elx. Així mateix, ha avançat algunes de les activitats previstes a L’Alcúdia com el Festival de Teatre Clàssic; una exposició en el Museu de la Universitat d’Alacant (MUA) per a donar visibilitat al jaciment i atraure a més públic; un programa de ràdio o mecenatge per a, posteriorment, agrair a les empreses que s’involucren en les excavacions aquest patrocini.