Espanya ha sigut el país guanyador del IX Certamen Internacional de Pintura Miradas 2020 al qual s’han presentat un total de 40 propostes de països de tot el món. L’artista crevillentina Natividad Pamies Deu ha sigut la premiada d’aquesta nova edició amb la seua obra ‘Te veo’, un oli sobre tela de 100 x 81 cm. La peça guanyadora ha sigut triada per evocar la importància de la visió, objectiu principal d’aquesta iniciativa artística de caràcter biennal posada en marxa per la Fundació Jorge Alió para la Prevención de la Ceguera. El premi, a més, comporta un import econòmic de 4.000 dòlars patrocinat per l’empresa holandesa d’oftalmologia OPHTEC.

És la tercera vegada que Espanya s’alça amb aquest guardó des que l’any 2004 es convocara per primera vegada. La representant espanyola rebrà el premi a la tardor de 2021 durant la reunió del Congrés Anual de l’Acadèmia Americana d’Oftalmologia (AAO), que tindrà lloc a Las Vegas. L’objectiu de la proposta cultural de la Fundació Jorge Alió és reconéixer la labor d’artistes i la seua capacitat per a representar i despertar, sense limitació a la creativitat, la consciència de la societat sobre la importància de la salut visual i la prevenció de la ceguesa.

Natividad Pamies Deu

Natividad Pamies Deu

Natividad Pamies Deu va nàixer a Crevillent (Alacant) en 1960. Des de xiqueta li va interessar la pintura a l’oli i va ser autodidacta durant la seua joventut. Fa deu anys, després d’un llarg període de més de 25 anys sense tocar un pinzell, va decidir reprendre la pintura animada pels seus fills. Es va formar a l’escola de pintura ‘La Botica de l’Art’, dirigida per Gal Cabezas (2010-2018) i li encanta visitar museus i veure exposicions. Apassionada de la pintura figurativa actual, gaudeix igualment amb la llum de Sorolla i el color de Renoir.

La pintura va ser sempre l’amor idíl·lic de la seua vida que ara té i del qual no es vol separar. Així ho ha demostrat en les més de deu exposicions col·lectives en les quals ha participat, i que la van portar a celebrar en 2017 la seua primera exposició individual a la Casa de Cultura de Crevillent.