L’Ajuntament de l’Alfàs del Pi celebra aquest cap de setmana el Dia Internacional de la Dansa, amb dos espectacles de ball en el Museu de la Vila Romana de l’Albir. Dues cites úniques el divendres 30 d’abril i el dissabte 1 de maig, totes dues a les 20.00 hores. Encara que els espectacles són gratuïts, les persones interessades a assistir hauran de sol·licitar prèviament les entrades bé per internet: danza2021@lalfas.com o bé en la taquilla de la Casa de Cultura en horari de matins, de 09.00 hores a 13.00 hores. L’aforament estarà limitat a 250 assistents.

El màxim d’entrades per sol·licitant serà de quatre, adverteix el regidor de Cultura, Manuel Casado, que ha agraït la col·laboració de Montse Solivelles i la seua Escola de Dansa “per a poder celebrar des de l’Alfàs el X aniversari del Museu a l’aire lliure de la Vila Romana de l’Abir i al mateix temps sumar-nos a la commemoració del Dia Internacional de la Dansa, amb l’objectiu de fomentar la participació i atenció del públic sobre la importància de l’art en general i la cultura de la dansa en particular”.

A causa de les mesures anticovid establides, les persones que acudisquen a tots dos espectacles de dansa, tant el del divendres 30 d’abril com el del dissabte 1 de maig, hauran de personar-se amb temps, explica el regidor de Cultura de l’Alfàs. Es recomana estar una hora abans de l’inici de les actuacions, per a evitar aglomeracions, i complir amb l’obligat protocol sanitari i de seguretat: registre d’accés, presa de temperatures i distanciament físic, en un Museu a l’aire lliure, amb aforament restringit a 250 persones. I per descomptat, ús obligatori de gel hidroalcohòlic, i màscares durant tot l’espectacle.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de l’Alfàs, Manuel Casado, ha dedicat paraules de reconeixement per a la ballarina Montse Solivelles, organitzadora d’aquestes dues cites. La primera el divendres 30 de maig, a les 20.00 hores, centrada en la dansa amateur, amb les actuacions del Conservatori de Dansa de Novelda, el Conservatori de Dansa d’Alacant José Espadero i l’Escola de Dansa Montse Solivelles de l’Alfàs del Pi.

La segona cita el dissabte 1 de maig, a les 20.00 hores, amb l’actuació de dues figures del ball extraordinàries.

El ballador de flamenc Eduardo Guerrero

“La crítica especialitzada diu que és brutal, radical, que balla amb ràbia, amb les vísceres. Destaquen la seua tècnica portentosa i zapateado poderós, els seus girs perfectes i sobretot que mai perd l’elegància i l’estil, el seu senyal d’identitat”.

Eduardo Guerrero González (Cadis, 1983) va començar a ballar quan tan sols tenia sis anys a l’escola de Carmen Guerrero. Allí va construir els fonaments de la seua dansa per a passar després al seu desenvolupament en profunditat, al costat de mestres de la talla de Mario Maya, Antonio Canales, Manolo Marín, entre altres.

Va estudiar Dansa Espanyola en el Conservatori de Dansa de Cadis i posteriorment va ampliar els seus coneixements de dansa contemporània i de clàssica.

A partir de l’any 2002 comença a treballar amb grans artistes del panorama nacional que valoren la seua indubtable qualitat, la seua capacitat física i la seua tècnica depurada, desenvolupant papers principals en la Companyia d’Aida Gómez, Eva L’Herba-sana, Rocío Molina, el Ballet Nacional d’Espanya, Javier Latorre, Rafael Aguilar…

Va ser en 2011 quan amb la seua pròpia coreografia “Maig” va obtindre el 1r Premi del Concurs Coreogràfic de Conservatoris Professionals i és a partir de llavors quan Eduardo comença la seua carrera en solitari.

La ballarina del Ballet Nacional d’Espanya, la benidormí Ana Agraz

Ana Agraz (Benidorm, 1981) realitza la seua formació en l’Estudi de Dansa Benidorm i el Conservatori Professional José Espadero d’Alacant. Amb 16 anys comença la seua marxa professional en el Tablao Corral de la Pacheca i en 1998 entra en el Nou Ballet Espanyol com a ballarina solista, amb el qual participa en els espectacles Flamenc Directe, Fúria, Romeo i Julieta, Gall de baralla i Fury.

En 2002 actua amb la Companyia Rafael Amargo en els muntatges Amarg i Poeta a Nova York, interpretant el solo de Mort Ruïna. Un any després ingressa en la Companyia de Joaquín Cortés, ballant en Amor i odi i Vaig calar. Des de 2004 treballa amb la Companyia d’Antonio Najarro en els espectacles Tango Flamenc i Flamencoriental. En 2006 entra a formar part de la Companyia de Rubén Olmo, interpretant el passe a dues Dansa dels ulls verds a Belmonte, i participant en Pinotxo. Comença en 2009 amb la Companyia Flamenc Hui, dirigida pel cineasta Carlos Saura i coreografíada per Nani Paños i Rafael Estévez, que dirigeixen Sonates, elenc en el qual també participa.

Durant els anys 2011 a 2019 balla amb la Companyia de Jesús Carmona Cuna negra & blanca, 7 Balcons i Ímpetu’s; entra a formar part del Ballet Flamenc d’Andalusia sota la direcció de Rubén Olmo i participa en els espectacles Metàfora flamenca i Plor per Ignacio Sánchez-Mejías; des de 2016 compagina el seu treball en la Companyia de Patricia Guerrero, amb la qual actua en Catedral, amb Dançem Espectacles, dirigida per Esther Carrasco. Després participa com a ballarina solista en Beneïda i Blava vida, de Rojas & Rodríguez; entra a formar part de la Companyia Mercedes Ruiz com a solista en la coreografia Tauromagia; i interpreta el paper principal d’Adela en Rang, de la Companyia Rafael Aguilar. El seu treball més recent el realitza en el Tablao Corral de la Moreria, dirigit per Blanca del Rei. Des de 2019 forma part del cos de ball del Ballet Nacional d’Espanya, sota la direcció de Rubén Olmo.