Aquesta original mostra etnogràfica, creada amb el mobiliari original, estarà instal·lada en el centre comercial fins al 16 d’abril.
Amb aquesta iniciativa L’Aljub col·labora amb la cultura, tradicions i patrimoni històric de la ciutat d’Elx.
S’ha inaugurat en el Centre Comercial L’Aljub, gestionat per CBRE, l’exposició ‘Bar Casa Villalobos. L’esmorzar d’un poble’ organitzada pel Museu Escolar de Puçol en col·laboració amb l’Ajuntament d’Elx. La mostra està situada en la galeria comercial, concretament en les antigues instal·lacions de La Meridional, al costat dels cinemes. A l’acte han acudit: Marga Antón, regidora de Cultura; Daniel Párraga, director del centre comercial; Rafa Martínez, director del museu i Vicente Villalobos, l’últim propietari del Bar Villalobos. Després de les intervencions s’ha oferit a tots els assistents un servei d’àpats amb el bocata de tonyina i els adobats típics del bar.
Es podrà gaudir de la mostra fins al 16 d’abril, i l’objectiu d’aquesta, és reflectir l’ambient d’aquest emblemàtic establiment de la segona meitat del segle XX, amb el mobiliari original.
Durant les intervencions Daniel Párraga, Gerent del Centre Comercial L’Aljub ha comentat que “ens sentim realment orgullosos de comptar amb aquesta exposició tan especial. Sens dubte, el Bar Villalobos ha sigut un referent en la història de la ciutat d’Elx i a nosaltres ens ompli de satisfacció poder col·laborar d’aquesta original manera amb la cultura, tradicions, idiosincràsia i patrimoni històric de la ciutat”.
Per part seua, la regidora Marga Antón ha manifestat “estic convençuda que aquesta exposició serà tot un èxit. Estic segura que moltes persones s’asseuran en aquestes taules esperant que s’acoste el cambrer a prendre’ls nota. L’important és la interactuación, que el visitant puga asseure’s i puga gaudir de cada element, això va fer que siga una exposició que es pot viure ”.
Aquesta acció està dins del projecte ‘Destí 2030’ de L’Aljub. Un programa de sostenibilitat i compromís, basat en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU. Concretament complint amb l’objectiu número 4 ‘Educació de qualitat’, en aquesta ocasió fomentant la cultura i les tradicions d’Elx.
Amb aquesta iniciativa, el Museu Escolar de Puçol, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx  i el Centre Comercial L’Aljub han volgut rendir un homenatge al bar Villalobos i a la família que l’ha regentat fins als seus últims dies. Es tracta de la recreació d’un lloc entranyable i molt volgut a la ciutat d’Elx, que per un temps, tornarà de nou a obrir les seues portes.
L’exposició ‘Bar Casa Villalobos. L’esmorzar d’un poble’ és una representació el més fidedigna possible de l’espai i alguns elements anecdòtics. Un exemple d’això és la branca de plàtans que solia penjar del sostre a la disposició de la clientela; o l’espai destinat a botiga darrere del taulell, que els diumenges es tapava amb una cortina grisa, funcionant igualment d’amagatons.