L’alcalde d’Elx, Carlos González, acompanyat pels edils Patricia Macià, Esther Díez, Héctor Díez i Felip Sànchez, han acompanyat aquest matí a l’ambaixador d’Espanya davant la UNESCO, Andrés Perelló, en la seua visita al Museu Escolar de Pusol.

Una trobada en el qual Perelló ha pogut conéixer de la mà del director del Centre de Cultura Tradicional Museu de Pusol, José Antón Puntes, i d’alguns dels alumnes de l’escola, aquest projecte cultural i pedagògic que fa nou anys va ser inscrit per la UNESCO en el Registre de Bones Pràctiques en la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial.

L’alcalde ha aprofitat aquesta visita per a sol·licitar el suport de l’ambaixador d’Espanya davant la UNESCO perquè Elx es convertisca l’any vinent en la seu de la Trobada de Béns de Bones Pràctiques, una invitació respecte a la que Perelló ha expressat la seua màxima col·laboració per a fer-la realitat.

L’alcalde ha recordat que Elx té una especial vinculació amb la UNESCO a l’ésser una de les poques ciutats que compta amb tres Patrimonis de la Humanitat, “hem volgut que l’ambaixador ens acompanye hui per a mostrar-li la importància que té per a la nostra ciutat el Museu de Pusol, la teua tradició, la seua pràctica educativa i el treball que es realitza de forma constant des de fa 50 anys”.

González ha afegit que “aquest museu simbolitza la connexió entre el món rural i el món urbà, i posa en valor la importància que ha tingut per a Elx el camp i les seues gents. Per això, li hem traslladat a l’ambaixador l’interés de l’Ajuntament per celebrar i commemorar el desé aniversari del Museu de Pusol acollint una trobada nacional de ciutats amb Bones Pràctiques que al mateix temps també puga albergar la presència dels Patrimonis de la Humanitat de Comunitat Valenciana”.

Per part seua, Perelló ha contestat a l’alcalde que Elx compta amb tot el seu suport institucional perquè Elx es convertisca en la seu d’aquest important esdeveniment.

“Aquesta és una visita molt singular que entronca perfectament amb les finalitats de la UNESCO. Si hi ha una declaració de Bones Pràctiques que se sostinga amb fermesa és aquesta. Intercalar un projecte educatiu amb socialització dels alumnes dins d’un projecte museístics és educar des de la memòria en temps que els que res se sosté. Que en aquests temps algú diga que cal educar des de la memòria és estar establint la base d’una construcció social i humana diferent, alguna cosa que necessitem en aquest moment”, ha declarat Perelló que ha afegit que “per tot això, alcalde, el suport de l’ambaixada per a albergar aquesta trobada el tindreu, no és difícil per a nosaltres recolzar aquest projecte que s’explica per si només”.