A dues setmanes de clausurar l’exposició ACTES DE COMUNICACIÓ en l’Aljub del Castillo, ahir dijous a la nit a més de fer senyals de fum, el so d’una pedra, o llançar merda a un milió de watts, Pablo Bellot en el pati central del Castell va facilitar cridar.

Ho va convertir en un espai musical i de veus, on també es cridava. De les músiques locals comptem amb la participació de la música eléctrónica de l’alacantí SOVIET GÝM i el Punk trist dels BRIGADA d’Elx. De València va venir Alfa Estile (Post Punk) i Tipex (Punk).

SOVIET GYM és Arturo Daniel Marín Ramos, nascut en 1986 a Alacant. Actualment dirigeix tres projectes en solitari; «Motori Minarelli» (post punk, krautrock, indie grunge). «Arturo Marín» (chill house, ambient house, landscape techno, math techno. I finalment, «Soviet Gym» (retro wave, rave etc..). Anteriorment va treballar amb els noms de «Laborinquen City» i «Gillardoni set quatre») ara en repòs. Us deixem una peça de video, però incompleta.

BRIGADA. El crític Pablo Serrano diu d’ells que s’allunyen d’aqueix punk primigeni i que a voltes s’acosta al amateur —pel mitjà, no pel missatge—, per a tirar d’un so amb més múscul com el de Stooges amb distorsions abrasives i fins i tot algun punteo per a mostrar talent.

El missatge es dilueix entre la velocitat actual i la saturació que impedeix viure el present i des del qual no s’albira futur. L’individu està abocat a utilitzar l’acte com a missatge; solament queda el crit i la punyada en la taula com a mitjà d’expressió.

Codificar i descodificar el mitjà amb el qual enviar un missatge és una constant: comunicacions desesperades, alterades, agressives i incompletes que mostren i satirizan el fracàs del propi procés de comunicació.