El certamen se celebra aquest divendres i dissabte amb una sessió de fabricació d’instruments, concerts d’artistes nacions i internacionals i una xarrada del món musical en Instagram.
L’accés al col·loqui i al taller és lliure i les entrades per als concerts estan disponibles en la web https://mate2022.eventbrite.es
Alacant celebra en la Caixa Negra de Les Cigarreras el festival de música a través de l’espill ‘Festival MAT’ els dies 18 i 19 de novembre amb l’objectiu d’acostar al públic l’àmbit musical a través de tallers, conferències i concerts. Aquest festival dona l’oportunitat als assistents d’acostar-se al món musical des d’un altre punt de vista, per a aprendre música i veure concerts d’una forma totalment diferent de la usual.
L’edil de Cultura, Antonio Manresa ha assenyalat «la importància de la realització de festivals com el que hui presentem, capaç de conjuminar música, art i tecnologia, permetent l’intercanvi d’experiències i la captació de nous públics».
Les activitats comencen la vesprada del divendres amb el taller gratuït ‘Instruments amb solenoides’ a les 16.30 hores, impartit per Martí Guillem, en el qual el públic crearà instruments musicals i objectes sonors amb motors solenoides. A continuació, a les 20.30 hores tindrà lloc el col·loqui «Ningú va dir que això anava a ser fàcil» dirigit per l’artista sonor, músic i gestor cultural, Edu Comelles, en el qual presentarà com realitza els seus reels d’Instagram relacionat amb el món musical.
La jornada del divendres finalitzarà amb dos concerts de la VI edició del ‘Eixordador Fest’, que ofereix concerts de música underground de grups internacionals i nacionals executats de forma totalment inusual. En primer lloc, serà el torn del finlandés Heikki Lindgren, amb una mostra de folklore a les 22:15h i a continuació el català, Logical Disorder.
La segona part del certamen serà una jornada dedicada únicament al ‘Eixordador Fest’, començant a les 19 hores amb el valencià Martí, i a continuació, el compositor murcià Infraloop i el català Dead Normal. Finalment, tancarà el festival l’estatunidenc, Ren Schofield, a les 23.00 h amb el seu projecte de música electrònica, Contenidor.
L’entrada anticipada per a tots els dos dies de concerts del ‘Eixordador Fest’ és de 5€ i es poden adquirir en https://mate2022.eventbrite.es
També estaran disponibles el mateix dia en taquilla per 5 euros cada dia. L’accés al taller i el col·loqui és lliure fins a completar aforament.