La Regidoria d’Immigració, Cooperació i Voluntariat signa un conveni de col·laboració amb l’Associació de Periodistes d’Alacant
Conejero assenyala que “és fonamental visibilitzar la labor que realitzen els voluntaris a la nostra ciutat i per a això és necessària la seua presència en els mitjans de manera que puguen explicar els seus projectes a la societat”
Major assegura que “és un privilegi que la regidoria haja comptat amb l’associació per a aquesta labor de difusió i divulgació que és solidària i necessària”
La regidora d’Immigració, Cooperació i Voluntariat, María Conejero, i la presidenta de l’Associació de Periodistes de la Província d’Alacant (APA), Rosalía Major, han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració en el qual, a més d’altres accions, es preveu que periodistes formen a voluntaris perquè aprenguen com difondre la seua labor i es fomente la presència de les associacions en els mitjans de comunicació perquè puguen explicar el seu treball i els projectes que duen a terme.
Conejero ha assenyalat que “és fonamental visibilitzar la labor que realitzen els voluntaris a la nostra ciutat i per a això és necessària la seua presència en els mitjans de manera que puguen explicar els seus projectes a la societat”. A més, l’edil ha recordat que aquesta acció s’emmarca dins de l’I Pla Estratègic Local del Voluntariat, que estableix com una de les seues línies la millora de la comunicació de les organitzacions no lucratives voluntàries (ONL) a través de la formació i de la presència en els diferents canals de comunicació social.
La presidenta d’APA, Rosalía Major, ha assegurat que “per a la nostra associació és un privilegi que la regidoria haja comptat amb nosaltres per a desenvolupar aquesta labor de difusió i divulgació. Es tracta d’una labor solidària amb un voluntariat fort que necessita que la societat conega el seu treball”. A més, ha avançat que “ja estem preparant el programa de formació, que serà una de les primeres accions que posem en marxa”.
En virtut d’aquest conveni totes dues parts acorden, com a punts més importants, els següents:
-La realització d’una Agenda de Comunicació que continga dades d’utilitat pràctica tant per als mitjans de comunicació com per als responsables de comunicació de les ONL, de manera que els facilite mútuament la seua identificació i contacte.
-La programació i organització de cursos de formació impartits per periodistes perquè les ONL i els voluntaris puguen transmetre, amb la màxima eficàcia i repercussió, el seu missatge en ràdio, premsa i televisió, així com en xarxes socials i internet.
-La redacció i edició d’un Manual d’Estil per al tractament de la informació relacionada amb el voluntariat i la solidaritat, incloent-hi terminologia i conceptes bàsics.
-L’organització de campanyes conjuntes entre diverses ONL amb la finalitat d’obtindre una major representació social i davant els mitjans.

  • La creació d’un guardó anual, la seua difusió, lliurament i tots els actes que comporte, com a reconeixement al mitjà, agència, periodista, guionista, publicista o professional de la fotografia que més haja destacat en la labor de difusió, amb sensibilitat, de la informació relacionada amb el voluntariat i la solidaritat.
  • Promoure entre els mitjans de comunicació la creació de seccions específiques referides a la solidaritat i el voluntariat.
    -L’elaboració, disseny i organització d’un calendari anual de trobades entre mitjans de comunicació i responsables de comunicació de ONL, així com de conferències o classes magistrals a càrrec d’experts d’interés per tots dos sectors promovent així el debat interdisciplinari entre periodistes i les associacions del tercer sector.