Les activitats que la Biblioteca Tirisiti ha desenvolupat en el mes de juliol, com a novetat, han trobat una bona resposta en el públic familiar de la ciutat, i prop d’uns 300 infants han passat per les seues instal·lacions per a gaudir de contacontes i tallers relacionats amb diferents temàtiques, que els hi ha permés apropar-se de manera lúdica a la lectura. Ara, el centre amplia les seues activitats, donant una opció cultural als matins d’agost a les famílies alcoianes amb xiquetes i xiquets.

Aquells que passen l’agost a Alcoi, tenen una cita amb la Biblioteca Tirisiti. Durant tot el mes, de dilluns a divendres, a partir de les 11.30 hores, la Biblioteca Tirisiti oferirà molta diversió al voltant del món de la lectura, amb contacontes, tallers, jocs i molt més. Està previst que cada dia hi haurà una activitat diferent perquè les menudes i menuts de la ciutat puguen repetir sense avorrir-se. Les activitats estan pensades per a menors de 3 a 10 anys que estiguen acompanyats d’un adult.

La posada en marxa d’activitats forma part de l’objectiu de la Biblioteca Tirisiti de ser un recurs que vaja més enllà de la biblioteca tradicional, fomentant l’hàbit lector dels xiquets i xiquetes i afavorint el seu apropament afectiu i intel·lectual a la lectura. Cal recordar que aquesta biblioteca infantil està situada als baixos del Centre Cultural Mario Silvestre al barri del centre.

El regidor de cultura, Raül Llopis, destaca la innovació d’aquesta biblioteca infantil: “Quan van recuperar la biblioteca infantil per al centre de la ciutat ja sabíem que volíem un projecte innovador, començant per convertir a Tirisiti en el seu reclam, apostant per una decoració moderna i dotant-la d’un fons bibliogràfic de contes, àlbums il·lustrats i material audiovisual adequat al segle XXI. El projecte volia ser un revulsiu pels centres educatius i les famílies en relació a la lectura infantil, I l’èxit de públic demostra que Alcoi necessitava un espai així, amb estratègies i activitats d’animació a la lectura per a potenciar la creativitat i imaginació de les xiquetes i xiquets. Les activitats d’aquest estiu, que ara també ampliem al mes d’agost. i que tan bona acollida van tindre en juliol, segueixen amb eixa línia de considerar la lectura un plaer que es comparteix en família i que, sobretot, és lúdica i divertida”.