El grup Sureste és una prometedora banda d’Elda que fa Rock’n’Roll clàssic en castellà, incloent alguna versió de The

Sureste

Sureste

Beatles, Queen, Elvis Presley, entre altres, ja que el gruix de les cançons són d’autoria pròpia. En aquest concert l’entrada a menors està permesa amb acompanyament de tutor/a legal.

Sud-est en Sala Euterpe / Divendres 7 febrer / 22:30h / Entrada: 3€

De la banda Punk Sailor tot va començar en l’estiu de 2013, quan Frank Sailor gaudia d’unes vacances a casa del seu amic Tomy, en Bournemouth (Anglaterra). Un matí de after uns xics impressionats per com feia parlar a la guitarra amb una obra de Manolo Kabezabolo, li van proposar tocar amb ells en un festival que se celebraria en aqueixa mateixa ciutat. La cosa es va torçar, i van comunicar que ells no podien actuar, però Frank Sailor no es va voler quedar amb les ganes i va decidir muntar-se una performance amb versions i amb paròdies que havia compost de guitarreo amb els col·legues, fruit de no saber-se la lletra e inventar-li-la sobre la marxa.

Es va presentar en el festival vestit de mariner i sota el nom artístic de Frank Sailor (Paco Marino no sonava tan bé). El concert va ser el recopete i els organitzadors van tornar a contractar-lo per a repetir-lo a Manchester aqueix mateix estiu. Quan va tornar a Espanya va voler continuar fent el gamba i ja va començar a moure’s per Buñol (la seua terra) i per València. Des de llavors no ha parat de tocar en solitari actuant en esdeveniments de tota índole. Des d’un festival indi catòlic fins a l’aniversari d’un gos.

En l’estiu de 2014 Paco i Ramón, de la Rekua (grup de punkrock buñolense), es morien de ganes de tocar en un escenari i li van proposar fer una mica junts. Va ser així com per primera vegada se li va donar un format punk rock a les paròdies de Frank Sailor. Van fer quatre assajos deixeu-vos caure i van actuar per primera vegada sota el nom de Punk Sailor (Joaquín Sardina i Clòtxina Travolta van quedar descartats).

El concert va ser en una horta a les set del matí amb un so que faria plorar a un sord i amb un estat d’embriaguesa sorprenent. Però malgrat tot, va ser una cosa molt bonica de recordar.

Els següents anys es van fer alguns concerts i després de veure a la gent gaudir amb les parides i els pogos, van decidir prendre-s’ho una miqueta més en sailor i gravar un disc. Per a tal fi es va pujar al vaixell Ferni de la 13 Katorze (un altre grup de punk rock buñolense) amb la guitarra i les seues solacos leyend.

Tots col·legues i veïns de local d’assaig, van publicar el 24 d’agost de 2018 el seu primer disc “BALLANT AMB POGOS”, amb molta il·lusió. Amb aquest treball van començar a rodar lluny, de port en port, vivint grans aventures, i coneixent llocs i persones amb molta màgia.

Durant la primavera i l’estiu de 2019 van començar a gravar coses noves i el 17 de desembre d’aqueix mateix any van publicar “COMÈDIA EN COBERTA” amb la col·laboració de grans artistes com Jose Manuel Casañ de Seguretat Social, Poncho K, Lülu i Sloth.

Actualment la banda navega contra vent i marea en la GIRA EN CUBIERTOUR per les set mars, amb deu cançons per banda vent en punk a tota vela.

Punk Sailor en Sala Euterpe / Dissabte 8 febrer / 22:30h / Entrada+CD: 5€