Dones joves i amb talent que tenen una passió comuna amb la tecnologia i que moltes d’elles lideren el posicionament de les seues empreses en el sector segons recull un reportatge del programa d’RTVE Zoom Net.
A Espanya les dones que treballen en tecnologia arriben només al 16% però que treballen, clar, amb la mateixa passió que qualsevol altre professional. La innovació en tecnologia s’ha aconseguit gràcies a l’aportació de moltes dones, encara que no se sàpia, no sols estan Elon Musk o Steve Jobs.
Perquè hi haja més presència de dones cal acostar la tecnologia a la infància. Després el repte també està en la conciliació entre dones i homes.
Recentment va ser la presentació de “Nerfeadas”, una sèrie documental de Marina Amores que aborda el masclisme en el món dels videojocs: des del consum, de la pròpia indústria, de la premsa o de l’esport electrònic.
Les dones que desenvolupen videojocs o els consumeixen pateixen aquest masclisme de manera constant. Aquesta és una iniciativa que evidencia aquestes situacions. Disponible en Youtube, Nerfeadas recull els testimoniatges d’un conjunt de dones d’una indústria teòricament innovadora.
Queda molt per recórrer perquè el paper de les dones en el món dels videojocs es normalitze. En 10 episodis de 30’ cadascun, 25 dones fan un pas al capdavant per a despertar una realitat bastant desconeguda.
L’empresa Platonic Gamestonic Games ha aconseguit equilibrar la balança de la participació de les dones. Les seues persones fundadores Valeria Castro i Álvaro Gutiérrez ho han convertit és un dels estudis espanyols més internacionals. És un equip de 12 persones que estan a punt de llançar el seu projecte més important que és la segona part de “Sweet Sins”, el seu joc més conegut per a IOS i Andrioid. Volen tornar a repetir el seu èxit amb el seu estil acolorit tipus “kawaii”.
Comentarios