Fins al pròxim 26 de setembre els qui visiten Es castell de Benidorm es trobaran en el seu recorregut amb ‘Silvia’ i ‘María’, dues escultures monumentals de l’artista Jaume Plensa propietat de la Fundació Hortensia Herraro i que han sigut cedides temporalment a l’Ajuntament per l’entitat per a ser exposades en la Plaça de Santa Ana. Després de diversos dies de muntatge, totes dues escultures llueixen ja amb els seus 7 metres d’altura en l’avantsala des Castell, captant les primeres mirades i fotografies dels centenars de milers que rebran fins a final d’estiu.
L’alcalde, Toni Pérez; la regidor de Patrimoni Històric i Cultural, Ana Pellicer; i la president de la Fundació, la mateixa Hortensia Herrero, han donat la benvinguda a ‘Silvia’ i ‘María’ a la qual serà la seua casa durant els pròxims sis mesos.
Toni Pérez ha assegurat que “no hi ha millor fita per a obrir la Setmana Santa a Benidorm que aquesta magnífica exposició” de Jaume Plensa, fruit de la “aliança meravellosa” traçada entre la Fundació Hortensia Herrero i l’Ajuntament, que tenen “en l’art al carrer” una “referència” comuna.
L’alcalde ha remarcat que “gràcies a la generositat” de la Fundació “tenim la gran sort i l’enorme oportunitat de tindre a ‘Silvia’ i ‘María’ saludant i acomiadant el dia” des d’un “emplaçament únic”, que fa que totes dues escultures monumentals “siguen visible tant des de Llevant com des de Ponent”.
Després d’incidir que Benidorm aposta una vegada per configurar-se com a museu a l’aire lliure, ha agraït a Hortensia Herrero que “haja volgut compartir aquesta jornada amb nosaltres”. Una dona de la qual ha afirmat que és “una empresària líder i referència a Espanya” a la qual “aplaudim permanentment per aqueixa labor i risc empresarial i també per aqueixa filantropia”, aqueixa acció “en pro de la cultura i de l’art” i que el mateix “estiga a l’abast de tot el món”.
Durant la presentació d’aquesta exposició, que en les seues primeres hores ja ha despertat molta expectació, Javier Molins, assessor artístic de la Fundació, ha detallat el procés creatiu de Jaume Plensa i esbossat les característiques més significatives de la seua obra. En aquest cas, ‘Silvia’ i ‘María’ sorgeixen de sengles fotografies preses pel mateix autor i tractades en l’ordinador per a allargar la seua figura “com en el seu moment van fer artistes com El Greco, Modigliani i Giacometti”, ja que Plensa considera també que “la distorsió pot ser bella”.
Molins ha detallat que ambdues es presenten amb “els ulls tancats” perquè “miren al seu interior” i conviden a l’espectador a “trobar moments de reflexió” entre “el soroll que ens envolta” i a “mirar-nos en el nostre interior per a trobar-nos a nosaltres mateixos”. Amb totes dues escultures, de més de 7 tones de pes, Jaume Plensa segueix també “la tradició de l’art monumental”.
L’assessor artístic de la Fundació Hortensia Herrero ha indicat que Jaume Plensa “sempre s’ha caracteritzat per traure escultura al carrer”, en aquesta ocasió en l’avantsala des Castell, en una plaça en la qual totes dues escultures “poden dialogar” i “tindre el seu espai” amb “la imatge més icònica de Benidorm de fons: el seu ‘skyline’ a la platja”.
Molins ha recordat que “la idea de la Fundació” és “compartir aquestes escultures” amb el públic i que “viatgen per la Comunitat Valenciana”. Aqueix periple les ha portades prèviament a València, Elx, Vila-real i Gandia, recalant “ara a Benidorm com a colofó a aquest viatge” per la regió.
Comentarios