La Biblioteca Municipal de l’Alfàs del Pi acull este dijous 26 d’octubre, a les 18.00 hores, la presentació del llibre ‘La historia que jamás deseé escribir’, de Chus Sánchez.

Activitat organitzada per l’Associació de Mestresses de casa, Consumidors i Usuaris de l’Alfàs del Pi, en col·laboració amb la regidoria de Cultura.
‘La història que mai vaig desitjar escriure’ (Ed. Dolentes Arts) es basa en delirants fets reals que van succeir en el segle XIX. Durant eixa centúria, en la qual epidèmies i afeccions com la tuberculosi delmaven la població, uns quants privilegiats es van llançar a la cerca desesperada d’un miracle que els sanara. Potentats i aristòcrates van arriscar el que tenien per a obtindre una prestigiosa medicina procedent d’Egipte famosa durant l’Edat mitjana: Mumia vora. Després de segles d’oblit, este producte va entrar en circulació de la mà de perilloses bandes organitzades que van combinar la seua venda clandestina amb la falsificació d’antiguitats i el trànsit de cadàvers. Els rastrejadors més agosarats van acabar a Egipte tractant de trobar per si mateixos el preuat remei que se’ls negava a Europa. Entre estos eixelebrats viatgers es troba la protagonista d’esta història, una dona adinerada capaç d’enfrontar-se a qualsevol obstacle per salvar a l’amor de la seua vida.
Chus Sánchez és periodista i autora de novel·les i relats. Va guanyar en 2016 el Premi Arjona de Relat Breu i en 2017 va ser finalista del Premi de Novel·la Curta de Terror Ciutat de Utrera.
És autora de les novel·les ‘La cripta de les estreles’ i ‘La meua vida al nu. Diari sense secrets’, que es van presentar a la Biblioteca Pública de Nova York (2015), després de publicar-se esta última en un blog que va comptar amb milers de seguidors. La seua següent novel·la, ‘Ningú es coneix’ (2019) ha sigut traduïda a l’italià.
Ha publicat el llibre il·lustrat de relats ‘Van triar ser lliures’ (2019), en el qual rescata biografies de dones espanyoles quasi desconegudes de diferents èpoques les vides de les quals van ser catalogades com res exemplars, encara que per la seua lluita i rebel·lia mereixen ser rescatades i figurar en els llibres d’Història.
En 2022 va ser finalista del concurs Mil Paraules &+ Woman que organitza la Cadena Quatre i guanyadora del VII Certamen Males Arts de Novel·la de Fantasia, Terror i Ciència-ficció amb la novel·la ‘La història que mai vaig desitjar escriure’, que es presenta demà dijous, a les 18 hores, a la Biblioteca Municipal de l’Alfàs del Pi, a la Sala Vicent Andrés Estellés.
Des de la regidoria de Cultura es convida a la població a acostar-se demà dijous a la Biblioteca Municipal i abrigallar a l’escriptora i periodista Chus Sánchez en la presentació del seu últim llibre, una novel·la de fantasia gòtica basada en fets que van succeir en el segle XIX, com va ser la falsificació d’antiguitats i el trànsit de cadàvers. Activitat que promou l’Associació de Mestresses de casa, Consumidors i Usuaris de l’Alfàs. L’entrada és gratuïta fins a completar aforament.