L’Institut de Cultura Juan Gil-Albert va presentar la setmana passada el llibre Històries d’Alacant a través del claustre de les caputxines. Segles XVII-XXI, un estudi de Mª Carmen Cortés que aborda l’evolució en el context de la ciutat d’aquest convent fundat per la mare Úrsula Micaela en 1672. 
L’acte celebrat el dijous 30 de maig a la Casa Bardín va comptar amb la intervenció de la mateixa autora, així com de la professora de la Universitat d’Alacant, Inmaculada Fernández Arrillaga, i del director del departament de Publicacions del IAC, Joan Borja. Des del prisma del convent de clausura, el llibre recull els esdeveniments succeïts a Alacant a partir del segle XVII per a concloure al·ludint a la investigació forense del cos de la fundadora de la congregació.
Cortés Sempere és doctora en Història i ha publicat articles i llibres relacionats principalment amb el paper de la dona en l’Edat Moderna. També és autora de l’estudi El pintor Claudio de Lorena en la cort de Felip IV i coautora Història del Treball Social de l’Ajuntament d’Alacant (1977-1990). Després d’una dilatada trajectòria com a treballadora social, actualment l’escriptora presideix l’associació Casa Oberta, centrada en l’atenció de joves en risc d’exclusió social, i és secretària de Klías, associació dedicada a la investigació de gènere.