‘Landscapes from nowhere’ és el títol de la nova proposta cultural de l’Institut Alacantí Juan Gil-Albert. De la mà de l’artista José Antonio Hinojos, la Casa Bardín acollirà fins a setembre aquesta exposició que inclou set quadres pintats a l’oli i més de tres-centes fotografies de xicotet format d’impressions de ploter.
La inauguració tindrà lloc hui dimarts, 11 de juny, i comptarà amb una visita guiada per l’exposició, comisariada per Iván Albalate, qui ha explicat que el terme paisatge és un dels conceptes més pluriocupats actualment en diferents disciplines científiques i camps de coneixement. A través d’aquest projecte l’artista pretén mostrar com el paisatge representat en la pintura ha anat modificant-se al llarg de les diferents èpoques, a través de convencions i estils artístics, entesos com a fenòmens culturals d’expressió i relació dels éssers humans amb l’extern a manera de retrat del món. Fusiona diferents “trossos de paisatges” extrets de conegudes pintures de diferents èpoques de la història de l’art, per a generar noves construccions plàstiques o escenaris, que replantegen aqueixa relació entre art i naturalesa.
Professor investigador en el departament d’Art de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Fenolls ha centrat la major part de la seua producció artística entorn de la figuració i l’expressió amb mitjans pictòrics i gràfics. Entre les exposicions individuals més destacades es troben ‘Axis Mundi’ (2017) o ‘El paradigma islamofóbico’, (2015). Ha participat en rellevants mostres col·lectives i ha obtingut diferents premis a nivell nacional, entre els quals destaquen l’Accèssit XXXIV Certamen de Pintura S.Soria-Vila de Benissa (2016), Segon Premi XIX Premi de pintura Pastor Calpena (2015), Primer Premi XLVI Certamen Nacional de Pintura Vila de Sant Joan d´Alacant (2013), Primer Premi III Certamen Nacional de Pintura No a la Por (2013).
Per part seua, Albalate va estudiar Belles arts a València doctorant-se en la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Des de 2003 és professor del Departament d’Art de la Facultat de Belles arts d’Altea i membre del grup d’investigació interuniversitari Elàstica Variable. Ha participat en diversos projectes d’investigació sobre l’ús d’aparells geomètrics i òptics en la realització d’imatges pictòriques des del punt de vista procesual i tècnic, i més concretament des del terreny de les Belles arts. A més, combina tant la seua labor investigadora com el seu treball artístic persones amb la participació en el projecte col·lectiu La Mútua Artística.
Comentarios