L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert conclou el mes d’octubre amb una setmana repleta d’activitats. A la conferència de Marián Cano que va tindre lloc aquest dilluns, se sumen una xarrada de Javier Moro celebrat el dimarts, la visita al Museu de la Farmàcia de Banyeres de Mariola i la presentació literària de Vent i batec.
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha explicat que “la programació d’aquest mes ofereix una completa proposta que inclou temes d’actualitat de summe interés com la vacunació, amb Javier Moro, tresors de la nostra província, com és el Museu de la Farmàcia de Banyeres, i poesia, de la mà de Heriberto Morales Vindel”.
Dins del cicle ‘Xicotets tresors’ dedicat als museus de la província, la directora del Museu de la Farmàcia de Banyeres de Mariola, Mª Ángeles Calabuig, desgranarà els detalls d’aquest centre cultural a través d’una conferència teòrica a la Casa Bardín, aquest dimecres 27 d’octubre, a les 19.30 hores.
El Museu va nàixer en 2018 gràcies a la iniciativa de donants locals i al seu interés per recuperar i posar en valor el patrimoni farmacèutic dels segles XIX i XX. Objectes, instrumental de laboratori, llibres, medicaments, cartells publicitaris i mobiliari componen el contingut d’aquest Museu que descobreix el desenvolupament d’aquesta disciplina.
La poesia centrarà l’últim acte del mes a la Casa Bardín, el divendres 29 a les 19.30 hores, amb la presentació de Vent i batec de Heriberto Morales Vindel. L’acte estarà conduït per la poeta i actriu Esther Abellán i pel poeta i professor de la Universitat Miguel Hernández, Joaquín Juan Penalva.
Morales ha col·laborat en curtmetratges i obres teatrals com a actor, ajudant i director. Durant els últims vint anys ha realitzat i participat en diversos recitals poètics amb música en viu, ús de noves tecnologies audiovisuals i una cura treballe escènic. Així mateix, va crear el quadre flamenc poètic musical Generació Perduda i el grup de rap Samurai Poesia Urbana amb el qual va arribar a ser teloner de Molt de xic & Cookin’soul a Benidorm. En 2015 va publicar el seu primer llibre de poemes sota el títol Sota la pell del món i actualment coedita Escriptors Independents Marina Baixa al costat de la psicòloga i poeta María Meilán Castro. Com a funerari, ofici que exerceix des de fa dotze anys, va fer el treball de restauració de la sepultura del poeta Miguel Hernández.
L’entrada a aquestes activitats, que es difonen per streaming en les xarxes socials del IAC, serà lliure, limitada a l’aforament de la Casa Bardin, on també es pot visitar, fins al dijous 28 d’octubre, una exposició de catifes i moquetes de Crevillent.