L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert presenta demà dimarts els dos projectes premiats enguany en la convocatòria d’Ajudes a la Investigació en Humanitats i Ciències Socials. Tots dos treballs de la Universitat d’Alacant rebran un suport econòmic de 8.000 euros cadascun.
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assenyalat que amb aquesta iniciativa del IAC Juan Gil-Albert “l’objectiu és impulsar i donar visibilitat a projectes desenvolupats per investigadors que posen en valor aspectes històrics i culturals de la província d’Alacant”.
Eloy Enciso encapçala al costat de Marina Perales i Juan Francisco Ruvira l’equip autor de “Tot és presó. Paisatges i testimoniatges dels camps de concentració franquistes a la província d’Alacant”, que inclou el disseny d’una pàgina web. La segona investigació de María del Rosari Navalón, Elisa Trinidad i Arturo Jiménez es titula “Anàlisi de la funcionalitat turística del patrimoni industrial de la província d’Alacant, a través de l’oferta de museus, espais musealizados i indústria viva”.
La cita tindrà lloc demà a la Casa Bardin, a partir de les 18.30 hores, entorn d’una taula redona integrada pels autors de sengles projectes seleccionats. El jurat d’aquesta edició ha estat format per la vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra; la directora cultural del IAC, Pilar Tébar; el director del departament de Publicacions i Investigació del IAC, Toni Cabot; el subdirector de Publicacions i Gestió Editorial del IAC, José Norberto Mazón; així com Carmen Alemany, doctora en Filologia Hispànica de la UA, i Miguel Orts, director de la càtedra Pedro Ibarra de la UMH. Exercint com a secretària del tribunal, la secretària general de la Diputació, Amparo Koninchx.

‘Síntesi’
D’altra banda, el dimecres 14 de desembre tindrà lloc una trobada entre artista i comissari de la mostra ‘Síntesi’, que s’exhibeix fins al 9 de gener en la seu de l’Institut de Cultura dins del concurs ‘Art a la Casa Bardin’. L’autor, Miguel Bañuls, analitzarà la seua obra al costat de la gestora cultural Gertrud Gómez.