La Casa Bardin acull aquest dijous una taula redona sobre art i sostenibilitat amb José Luis Pérez Pont, Begoña Martínez Deltell i Miriam Martínez Guirao
L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha organitzat una sèrie d’activitats dedicades a les arts escèniques, en el marc de la mostra ‘Alacant a escena’. A més, la programació dels pròxims dies inclou també una taula redona sobre art i sostenibilitat organitzada a la Casa Bardin.
“El paper de les arts visuals en la transició ecosocial: estratègies i full de ruta” és el punt de partida de la trobada moderada per la crítica Blanca de la Torre, que tindrà lloc el dijous, 13 d’octubre, a les 19.00 hores. Experts de la talla del director gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, la directora de la Galeria Aural, Begoña Martínez Deltell, i l’artista Miriam Martínez Guirao, analitzaran els actuals escenaris de l’art -bioarte, art i natura, art i sostenibilitat- o els nous formats digitals com el NFT, en el marc del festival PPT OPEN ART FESTIVAL 2022.
D’altra banda, i com a activitat complementària de la mostra ‘Alacant a escena’ que ha estés la seua programació fins el mes vinent de desembre, el divendres, 14 d’octubre a les 17.30 hores, tindrà lloc a la Casa Bardin una taula redona sobre els models i sinergies en la gestió pública de les arts escèniques a la província. El subdirector del departament d’arts escèniques del IAC, Iván Jiménez, presentarà aquesta proposta en la qual participarà el tècnic de cultura i responsable de ‘Alacant a escena’, Manuel Palomar.
Així mateix, el cap de setmana es desenvoluparan dos tallers guiats per professionals i enfocats a aquesta mateixa disciplina. Al matí, l’especialista en gestió cultural, Amadeo Vaño, impartirà l’activitat titulada ‘Disseny de producció i distribució en les Arts Escèniques”, mentre que la vesprada estarà dedicada als principis del teatre físic de la mà del clown i pedagog, Pasquale Marí, que oferirà el taller ‘El cos en escena’.