L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha fet efectiva aquesta la donació d’un lot de 357 llibres destinats a la biblioteca de la Fundació Cultural Miguel Hernández d’Oriola.
D’aquesta manera, es materialitza la sol·licitud de col·laboració que es va fer en el seu moment per a enriquir els fons de la fundació hernandiana. El president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, i la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, han presidit l’acte de lliurament al costat del director de l’entitat oriolana, Aitor Larrabide, i la directora cultural del IAC, Pilar Tébar.
Tal com ha destacat Mazón, “la Diputació, fidel al seu compromís de treballar en pro de la cultura i dels nostres senyals d’identitat, ha fet un pas més amb la donació d’aquestes edicions, que promocionen als nostres autors i contribueixen a la divulgació de la producció editorial del Juan Gil-Albert”.
Per part seua, la diputada de Cultura ha assenyalat “la nostra predisposició a col·laborar amb la Fundació Cultural Miguel Hernández, en aquesta ocasió per a augmentar els fons de la seua biblioteca amb una selecció d’obres destacades donades a través de l’Institut Gil-Albert que posem a la disposició d’estudiosos i del públic en general”.
El lot conté un exemplar de publicacions com a Acordes en el Alma (1984), El teatro de Miguel Hernández (Las tragedias de patrono entre el drama alegórico y las piezas bélicas) (1990), “Quevedo y Miguel Hernández” en el seu llibre Quevedo y la generación del 27 (1992) y Gil-Albert desde Alcoy. També s’han manat diversos volums de la revista Canelobre dedicada al poeta oriolà, Miguel Hernández, el desafiament de l’escriptura. El proceso de creación de la poesía hernandiana (2013) y de la edición facsímil de El gallo crisis, así como de Miguel Hernández 1910-2010 y Miguel Hernández. Poeta en el mundo, corresponents a l’III i IV Congrés Internacional Orihuela-Elx-Alacant, respectivament.
A més, el lliurament inclou diversos exemplars d’altres publicacions com El universo poético de Gil-Albert de Pedro García Cueto, Entre azules (2001), Ensayos literarios. Apuntes sobre el amor (2001) de Antonio Gracia, Nácar y espuma el Promontorio blanco (2004) de Luis Berasaluce, Flamis Acribus Addictus (2005) de Sergio Oiarzabal, Aunque cubras mi cuerpo de cerezas (2005) de Gracia Iglesias, Cartas a Juan Gil-Albert. Epistolario selecto, Juan Gil-Albert. La memoria y el mito, Juan Gil-Albert. La posesión del ser sin exigencias (1986) de Manuel Valero Gómez, L’intravagant Juan Gil-Albert (2004), El culturalismo en la poesía de Juan Gil-Albert (1970) María Paz Moreno, o Concertar es amor de Juan Gil-Albert (1961) de Annick Allaigre-Duny.
Comentarios