La final del XVI Concurs Internacional de Guitarra “Ciutat d’Elx” a la qual van assistir al voltant de 200 persones que van tenir l’oportunitat de gaudir d’una nit molt especial. El guanyador de primer premi va ser el jove italià Marco Piperno, que va tocar amb mestratge cadascuna de les peces triades. D’altra banda, el segon lloc va ser per a l’espanyol Luis Alejandro García, un dels components de Canary Guitar Cuartet – guanyadors del concurs de música de cambra d’enguany. Així mateix, Alejandro també va ser triat per a rebre el Premi del Públic dotat amb 300 euros.

El primer premi consta de la participació del pròxim Festival de Guitarra “Ciutat d’Elx” a més d’1.000 euros, un concert organitzat per PIMA (Associació Juvenil de Guitarra de Petrer), 600 euros i un concert en el XX Festival Internacional de Guitarra Ciutat d’Albacete amb una remuneració de 750 euros. El guanyador del segon premi, rebrà una prestació econòmica de 400 euros.

En aquesta ocasió el jurat del Premi “Ciutat d’Elx” ha estat integrat pels músics: Carmen Ros, Margarita Escarpa i David Martínez. D’altra banda, aquesta vesprada tindrà lloc la competició del Premi Calendura, per a menors de 20 anys i els encarregats del veredicte seran: Pedro Jesús Gómez, Eduardo Baranzano i Ana Elena Ferrández. En aquest cas el primer premi és una donació de 500 euros i el segon, de 200 euros, tots dos amb diplomes acreditatius.