En aquesta xarxa inacabable de dones que porten a altres dones em trobo amb Lucía a l’Alguenya. Ve amb el seu poemari carregat de sentiments i també amb la seva labor meritòria de portar la poesia pels pobles de la comarca del Vinalopó, tan unida a la vida i els treballs del meu avi, el geòleg i paleontòleg Daniel Jiménez de Cisneros la memòria del qual ens acull en aquest dia gairebé de primavera. Em va donar el seu contacte una altra autora plural i versàtil, Gloria Bruno, que ha col·laborat amb la seva Associació Rincón Poético Vall del Vinalopó, la qual ja ha complert una dècada d’història com ens conta Lucía al final de la seva carta. I en aquest punt només cal felicitar-la, perquè el més difícil no és iniciar un projecte, sinó mantenir-lo, i de manera tan participativa i reeixida com és el seu cas.
Els títols dels seus llibres són una confessió del seu lirisme intimista: «Miradas de adentro», «Del alma al alba», «Inspiraciones del momento», «Azahares de mi alma», «Tiempos y caminos» (I y II), «La semilla no dada», «Delirios», «Amapolas en la noche», «Mi vida entre tus manos»… D’aquest últim poemari que m’ofereix amb una amable dedicatòria, destaco la dedicatòria general impresa repleta de gratitud, explícitament exposada: «Li ho dedico i agraeixo». I a continuació, els dos pilars que sustenten la seva poesia: els seus lectors i la seva família.


Estimada Consuelo: et mano una mica de la meva vida literària escrita en aquesta carta autobiogràfica.
Vaig néixer a Montfort, i estic establerta en La Solana de l’Alguenya.
Vaig començar a escriure als 14 anys amb aquests primers versos d’amor, però no va ser fins fa uns 15 anys que, com a ocell en vol, van ressorgir de les cendres aquests versos que entre veu i cant escoltava en el meu interior saturant els meus pensaments cada nit. Tot va començar un dia: explorant per internet, vaig trobar una pàgina poètica anomenada «Poemes de l’Ànima» i em vaig atrevir a publicar un d’aquells textos poètics que escrivia cada nit carregats de sentiments, amb la ràpida resposta d’acceptació per part de poetes i escriptors de tot el món. Per a mi va ser una cosa sorprenent, emocionant que els meus poemes haguessin estat acceptats en una pàgina d’aquesta categoria de poetes i escriptors. Vaig continuar tímidament publicant cada dia els meus textos poètics, incorporant-me a altres pàgines literàries que em convidaven a participar amb reconeixements i diplomes.
Un dia, una editora de Madrid creadora d’una d’aquestes pàgines literàries, em va proposar que li manés un manuscrit dels meus poemes per a publicar-me un llibre. Va ser una sorpresa. Així va ser el meu primer llibre publicat en el 2013 al qual vaig titular «Miradas de adentro»         ; després vaig seguir en altres plataformes com Facebook, Instagram… participant amb els meus poemes en grups de poesia, programes de ràdio, fins i tot em van convidar a conduir un programa de poetes i vaig acceptar.
Al mateix temps vaig crear diversos grups poètics i continuava escrivint, arribant a publicar el meu segon i tercer llibre en el 2014. Any en què constituïm l’Associació Rincón Poético Vall del Vinalopó, una associació que em reforçaria en tot el que escrivia en aquests moments de tanta intensitat virtual per al presencial, cada dia despertava en mi una cosa nova que no sols podia quedar virtualment, llavors en aquest mateix any del 2014 comencem a preparar el nostre primer recital amb l’associació entre quatre amics poetes; va ser un èxit, vam tornar a fer altre i així fins a arribar fer un acte cada mes amb molts més integrants, amics i simpatitzants de tota la comarca alacantina recorrent pobles i ciutats, al mateix temps participava en altres esdeveniments que em convidaven.
Així, avui dia, em trobo amb més de 250 esdeveniments realitzats amb l’associació Rincón Poético Vall del Vinalopó que presideixo i de la qual soc fundadora, també amb els moviments «Pelegrins de Poesia en Camí» i «Dona +». Soc autora de quinze llibres publicats i quinze inèdits, coautora de més d’una trentena d’antologies nacionals i internacionals. Sòcia de la Unió Nacional d’Escriptors d’Espanya. Membre i vocal de l’Acadèmia Nord-americana de Literatura Moderna Internacional Capítol d’Espanya, acadèmica en l’Acadèmia de Lletres e Arts de Guiné-Bissau. Recentment vocal de l’Acadèmia de la poesia Internacional SMGE amb seu a València, Espanya, i acadèmica de l’Acadèmia de Ciències, Tecnologia Educació i Humanitats. Destacant un dels més importants esdeveniments que fem anuals al novembre, «Trobada Internacional de Poetes i Escriptors» on homenatgem poetes de la Comarca i de la Comunitat Valenciana.
I ja m’acomiado amb el tinter ple de satisfacció en escriure aquesta carta complint una dècada d’història en la comunitat d’associacions i gairebé dues dècades d’escriptura.
Gràcies per aquest moment, Consuelo. I felicitats per aquesta secció que ens acull a totes.