Continua el cicle Gastronomia, Vi i Cinema a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) amb una nova sessió que tindrà com a protagonista Luis Ivars, compositor i vicepresident de l’Aliança Europea de Compositors de Cinema, qui oferirà la xarrada «Música para imagen y paladar», hui dimecres 12 de febrer a les 19 hores.
Coordinat per Joaquín Juan Penalva, Antonio Romero i Ángeles Ruiz García, el cicle està organitzat per la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, Gasterra-Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia i Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic.
Luis Ivars
Si alguna cosa defineix Luis Ivars com a compositor, és el seu eclecticisme. Des dels seus inicis en la música clàssica, les seues experiències musicals han passat per estils com el pop, rock, jazz, funky, electrònica o ètnica, en grups com Mediterráneo, Danza Invisible, Slac Jazz o Boogie Children R&B, abans de dedicar-se definitivament a la música de cinema. Tabarka va ser el seu primer llargmetratge, al qual van seguir Tiempos de Azúcar, Sagitario, La Dama Boba, Tarancón el Quinto Mandamiento, 22 Ángeles o Capitán Trueno, entre altres projectes. Ha treballat amb directors com Juan Luis Iborra, Miguel Bardem, Vicente Molina Foix, Antonio Hernández, Manuel Iborra, Domingo Rodes o Amer Alwan, i ha sigut nominat tres vegades als premis Goya (l’última l’any 2017 per la cançó «Descubriendo India»).
La seua immersió en les músiques de l’antiguitat ha donat paisatges sonors a museus arqueològics com el Marq (millor museu europeu de 2004) Valltorta (Castelló) Beneficència (València) i molts altres de temàtica més contemporània com Muvim o Mubag. Defensor determinat de la importància social de l’associacionisme dels creadors és president honorífic de Musimagen, l’Associació Espanyola de Compositors per a Audiovisual i ha exercit la presidència de FFACE (Federation of Film & Audiovisual Composers of Europe) i és un dels seus creadors. És membre de la directiva d’ECSA (European Composers & Songwriters Alliance) i pertany a la junta directiva de l’Acadèmia de Cinema.
Comentarios