L’artista alacantina Sómnica Bernabeu va inaugurar divendres passat 2 de juny ‘Sómnica a la Casa Bardín’, una àmplia mostra inspirada en racons íntims del Mediterrani que exposa 30 obres marcades pel seu particular i recognoscible estil. Aquestes creacions de delicada elaboració i ric cromatisme, es podran visitar fins al 30 de juny en l’Institut Alacantí de Cultura Juan-Gil Albert.
L’exposició, centrada principalment en la figura de la dona, consta de dues sèries: d’una banda, una col·lecció d’olis de gran format i, per un altre el seu projecte de serigrafies tèxtils “Art To Wear”. Aquesta col·lecció, que busca democratitzar l’art per a fer-ho pròxim a tot el públic, exposa tant els olis de partida com les peces d’art resultant per a mostrar el procés creatiu que té com a objectiu traslladar les peces d’art de la tela del llenç a la de vestir.

Cicle “Alacant en femení. Dones d’ahir i hui”
Sota el cicle de xarrades organitzades per l’Institut d’art Juan Gil-Albert, ‘Alacant en femení. Dones d’ahir i hui’, que té com a objectiu visualitzar el paper i biografia de dones de diferents àmbits de la nostra província, es va celebrar durant la vesprada del passat divendres un col·loqui entre la comissària de l’exposició, Pilar Tébar i Sómnica Bernabeu al qual van assistir més de 100 persones.
En la xarrada es va abordar la necessitat de posar en valor a la dona en l’art alacantí, així com la urgència de “potenciar l’art en una societat cada vegada més digital, en la qual estem deixant de costat les nostres arrels artístiques i culturals”.
En definitiva, davant el canviant escenari artístic actual, l’artista alacantina convida amb la seua exposició al gaudi dinàmic de les seues peces amb la creació d’aquesta sèrie numerada i personalitzada de serigrafies tèxtils que, a través de la seua e-commerce, està a la disposició de tot el públic, oferint la possibilitat que qualsevol puga ser capaç de vestir peces d’art de manera exclusiva.