La regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament d’Alacant, dirigida per l’edil Israel Cortés, ha clausurat la III edició de la Campanya Escolar de Canvi Climàtic sota el lema “Grans Superherois”, promoguda per la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima, que ha tingut lloc entre els mesos de gener a maig, i ha superat les expectatives aconseguint a 1251 escolars, un 65% més que en l’anterior edició.

L’edil de Medi ambient va destacar l’èxit del programa assenyalant que amb ella s’ha arribat al màxim nombre de xiquets per a sensibilitzar i actuar davant el problema mundial del canvi climàtic, ‘fomentant nous hàbits, canvis d’actitud i xicotets gestos, enfront de les greus conseqüències que està generant aquest problema mitjà ambiental’.

La iniciativa s’ha dirigit a alumnes d’Educació Primària amb edats compreses entre 6 i 12 anys, amb els qui s’ha treballat la sensibilització i actuació contra el problema del canvi climàtic, promovent iniciatives entre la població infantil que «han propiciat actituds i xicotets gestos, enfront de les greus conseqüències que està generant aquest problema ambiental», segons ha explicat l’edil de Medi ambient, Israel Cortés.

Campaña Escolar Canvi Climàtic “Grands Superherois. Foto: Gabinet Prensa Ayto. Alicante

Campaña Escolar Canvi Climàtic “Grands Superherois. Foto: Gabinet Prensa Ayto. Alicante

Com a principal novetat, en l’actual edició els centres escolars han pogut comptar amb tres monitors d’Educació Ambiental de la Regidoria de Medi ambient, que han sigut els encarregats de transmetre el missatge de la campanya als alumnes dels centres escolars amb dos superherois que han conscienciat als xicotets destinataris sobre la necessitat de conservar el medi ambient i sobre el greu problema que suposa el canvi climàtic.

Durant la realització d’aquesta campanya, els escolars alacantins han pogut convertir-se en “herois de la sostenibilitat” a través d’activitats en l’aula que han transmès valors relacionats amb la conservació del medi ambient, tals com el foment de la correcta ocupació de la paperera en la classe o l’estalvi d’aigua en els banys del col·legi.

En aquesta línia, el suport principal de la campanya ha sigut un vídeo de curta durada, en el qual els dos superherois mostren als xiquets de forma senzilla i divertida el que poden fer per a salvar el planeta a través de 12 ecoconsells, que a més de constituir el guió del vídeo, s’han traslladat a un calendari per a l’aula: un ecoconsell per a cada mes.

Amb totes aquestes activitats lúdic-educatives es pretén motivar als xiquets al fet que expliquen i comuniquen la campanya als seus afins perquè la resta de la família també puga unir-se a la causa i, d’aquesta manera, els xiquets porten el “ecomissatge” a les seues llars, ajudant així a la difusió de la campanya.

En aquesta edició han participat escolars d’onze centres educatius, tals com CEIP Oscar Esplá, CC Calasancio, CAUS Illa de Tabarca, CEU Jesús María, CEIP Gabriel Miró, CEIP Santíssima Faç, CEIP Verdegás, CPEE El Morant, CC Jesús María Villafranqueza, CEIP Joaquin Sorolla i CEIP Campoamor.

Si t’ha agradat aquesta notícia comparteix-la en xarxes socials. Inclou els nostres hashtags #LOBLANC#envalencia #CulturaAmbtu #CulturaAmbmi #CompartimCulturaAmbtu. Per a conèixer altres esdeveniments en la zona consulta nostra Agenda