El Auditori Teulada Moraira acollirà el dissabte, 27 d’octubre, a les 19h una vistosa producció de “El Fantasma de l’Òpera” d’Andrew Lloyd Webber. Un dels més famosos i bells musicals escrits. Un fabulós muntatge que s’oferirà en espanyol i en concert escenificat, després d’aconseguir en el seu moment llicencia en exclusiva de la companyia dipositària dels drets que té la seua seu a Londres, que al seu torn va exigir als productors un nivell de qualitat alt, com a condició indispensable.

Per a açò, s’utilitzarà tot l’espai disponible en l’escenari, on convergiran més de 90 artistes, majoritàriament professionals: cor, orquestra simfònica, ballet, cantants i actors, que, amb un malbaratament de mitjans escènics com a efectes especials, un preciós atrezzo, il·luminació, so, i un vistosíssim vestuari confeccionat especialment per a l’ocasió, aconseguiran donar vida a aquesta imperible i emotiva obra, que de ben segur omplirà de màgia el Auditori.

En els principals rols, el tenor Juan Carlos Barona que ja va ser Erik (el fantasma) a Madrid, la soprano Eduvigis Monagas, que encarnarà a Christine i Víctor Díaz com Raoul. Al costat d’ells un excel·lent repartiment de solistes i actors. cal ressaltar que un bon nombre d’ells ja van collir un gran èxit en les renombradas representacions de la capital espanyola. Seran acompanyats per la St. George Symphony Orchestra sota la direcció de Francesc Estèvez i participaran la Coral Discantus de Múrcia, A3 Dansa i components de la prestigiosa companyia del teatre ‘Teatre Circ’.

“El Fantasma de l’Òpera”, basat en la novel·la francesa Li Fantôme de l’Opéra de Gastón Leroux, ocupa en l’actualitat el primer lloc de la llista d’espectacles de major permanència en cartell en la història de Broadway i el tercer en la del West End, per darrere de “La ratera” i “Els miserables”. Amb més de 140 milions d’espectadors acumulats i uns ingressos globals que superen els 6.000 milions de dòlars, ‘El Fantasma de l’Òpera’ és la segona producció teatral amb major recaptació de tots els temps, solament per darrere de “El Rei León”.

‘El Fantasma de l’Òpera’ explica una de les més inoblidables històries d’amor que transcorre en el París del segle XIX i té com a escenari la famosa Òpera Garnier. En les catacumbes del teatre viu, amagat en la foscor, Erik, un desfigurat geni musical que es dedica a horroritzar a l’elenc d’artistes que treballen allí. Una sèrie d’accidents, altercats i morts genera el rumor en els carrers de París que l’Òpera Garnier està encantada per un fantasma. L’arribada d’una virtuosa soprano farà que Erik senta l’amor més gran i dolorós, desencadenant una història de gelosia i amors obsessius que amenacen amb portar la situació més enllà dels límits.

ANDREW LLOYD WEBBER

A més de ‘El Fantasma de l’Òpera’, el laureado compositor anglés Andrew Lloyd Webber és famós per haver creat, entre unes altres, obres tan populars com ‘Jesucrito Superstar’ ‘Evita’ o ‘Cats’, a més de la bella cançó ‘Amics per sempre’, paradigma de Barcelona 92, que van interpretar i van gravar Sarah Brightman i Josep Carreras.