Tenim una bona notícia perquè l’escriptor alacantí Miguel Ángel Pérez Oca des de dimarts que ve 10 de gener escriurà setmanalment en la seua columna “Reflexions del ciutadà Pérez” en nostra / la vostra revista LOBLANC.
Serà un espai amb llibertat de càtedra on apuntarà relats, assajos i fins i tot poesia i diferents reflexions que li importen amb ficció o totalment reals.
El seu currículum, com sabeu, és ampli. Va ser professor mercantil i és escriptor i il·lustrador científic, faceta aquesta última en la qual ha collit nombrosos guardons. Autor d’una col·lecció de 30 pintures de tema astronòmic, “Imágenes del Universo”, adquirida pel Museu de la Ciència de Barcelona, després de ser exposada a Alacant, València i diverses altres localitats.
Va participar amb el conte “Apocalipsis Virtual” en el llibre “Nueva Narrativa Alacantina” (1988). És autor d’una Trilogia Copernicana, composta per les novel·les històriques “Giordano Bruno, el loco de las estrellas” (2000); “El libro secreto de Copérnico” (2001), del qual s’han fet fins ara 3 edicions; i “Tom, el llibreter” (2002). “El libro secreto de Copérnico” va ser adquirida per la Secretaria d’Educació Pública de Mèxic, amb una tirada de 65.000 exemplars.
També ha publicat la novel·la de ciència-ficció “Nuestros Señores Químicos” (2001) i la novel·la històrica “Los viejes del Padre Pinzón” (2004), sobre els navegants descobridors del segle XVI.
Ha col·laborat amb Mariano Sánchez Soler i altres escriptors alacantins en les dues edicions del Juego Literario del “Detective Terratremol”.
Divendres que ve 13 de gener, amb motiu del 500 Aniversari de la primera volta al món, Miguel Ángel Pérez Oca presentarà la segona edició de la seua obra “Los viajes del Padre Pinzón” en la Seu Universitària d’Alacant a les 19 hores.