Fundació Mediterráneo posa en marxa la tercera edició del seu cicle Mediterrani en Dansa amb una classe magistral d’Eva López Crevillén, directora del Conservatori Superior de Dansa María d’Àvila, i amb un col·loqui al costat del coreògraf i ballarí Nacho Duato. L’esdeveniment tindrà lloc diumenge que ve 22 de gener en Fundació Mediterráneo Alacant (Av. Doctor Gadea, 1).
Luis Boyer, president de Fundació Mediterráneo, destaca que “estem treballant des de fa tres anys per a convertir la nostra seu a la casa de la dansa Alacant, oferint un espai per al desenvolupament d’aquesta disciplina artística. El suport rebut aquests anys pel públic i els artistes ens anima a seguir en aquesta línia de treball”.
La tercera edició de Mediterrani en Dansa tindrà lloc en Fundació Mediterrani Alacant entre gener i abril de 2023 i les entrades es podran obtindre tant en taquilla com a través de la web www.fundacionmediterraneo.es
La màster class impartida per Eva López Crevillen començarà a les 10.00 hores. La intèrpret compta amb una llarga i contundent trajectòria a més d’un ampli currículum en dansa clàssica i contemporània. Va ser durant molts anys integrant del Ballet Nacional d’Espanya Clàssic (més tard Companyia Nacional de Dansa), va ballar durant dues dècades els principals papers del repertori clàssic tradicional, del neoclàssic i de la dansa contemporània, treballant sota la direcció de María d’Àvila, Ray Barra, Maya Plisestkaya i Nacho Duato, de qui actualment és el seu assistent coreogràfic.
El 29 de gener l’escenari de Fundació Mediterrani rebrà l’obra “El Lago”, on el seu director Víctor Jiménez, encarregat de la companyia LaMov Dansa des de 2008, revisa el paradigma del ballet rus i experimenta amb ritmes, moviments i llums. Un espectacle caracteritzat per la seua originalitat i superació física, plàstica i interpretativa del cos de ballarins.
Lucía Campillo mostrarà la seua obra “Un Lucero” l’11 de febrer on fa un recorregut pels diferents pals del flamenc, folklore i música clàssic-espanyola per a desconstruir des d’un punt de vista actual i avantguardista. L’espectacle mostrarà l’extraordinari del que pot semblar quotidià, el control, la transformació o la maternitat com a impuls creador entre altres reflexions on la dansa espanyola i el flamenc seran la llum d’aquest estel. Campillo és mestra i coreògrafa i durant la seua carrera professional ha treballat sota les direccions d’artistes com Jose Antonio Ruiz i Antonio Najarro.
El 24 de febrer Mediterrani en Dansa presenta l’actuació “Quixote Origen” de la companyia Ibèrica de Dansa. “Quixote Origen” respon al reconeixement d’aquesta joia literària en un treball de recerca i recreació sobre la riquesa de la Dansa Espanyola i els seus polièdrics estils en els quals s’integra el fet històric del Quixot de Avellaneda com a novetat i contrapunt. La companyia ha pujat als escenaris de més de trenta països els seus espectacles, on la riquesa de la dansa espanyola és reinterpretada en un equilibrat espai en el qual convergeixen tradició i avantguarda.
Al març Mediterrani en Dansa aposta per commemorar el Dia Internacional de la Dona amb un cicle de curtmetratges anomenat “La mirada d’elles. Dones i Cinedanza a Espanya” que es projectarà el 5 de març. En aquesta sessió es projectaran sis curtmetratges dirigits per dones i premiats o finalistes en FIVER en els últims 10 anys. L’objectiu de l’esdeveniment és posar en valor mirades pioneres, transgressores, creatives i valentes que han impulsat aquest gènere en pantalla. Algunes de les directores són Tuixén Benet, Carla Subirana i Laura Delgado.
El dia 11 de març, tindrà lloc “El trabajo en las zapatillas de punta” que consistirà en una classe magistral d’Arantxa Argüelles (mestra i ballarina) i una taula redona al costat de Giada Rossi (ballarina principal de la Companyia Nacional de Dansa) i Eva Pérez (regidora de vestuari de la Companyia Nacional de Dansa). En aquesta trobada es mostraran tres enfocaments diferents sobre la manera d’entendre el treball en aquestes sabatilles de punta que utilitzen les ballarines.
Mediterrani en Dansa retrà homenatge a la ballarina Nydia Vals l’1 d’abril. Aquesta artista d’origen porto-riqueny es va establir a Alacant fa molts anys aportant una labor pedagògica en la seua disciplina a la ciutat. Des de la seua escola han eixit grans professionals que exerceixen les seues carreres com a ballarins professionals o com a mestres de dansa.
Per a posar fi al cicle el 27 d’abril tindrà lloc “La terreta balla” una exhibició on el Festival Abril en Dansa aposta per donar visibilitat a diferents intèrprets que desenvolupen les seues carreres professionals dins i fora de la Província d’Alacant. Entre els artistes convidats es troben Sonia García, Eduardo Ignacio Fizona o Elia Valls, que estrenaran actuació en l’escenari de la Fundació Mediterrani, a més d’altres ballarins com Samuel Olariaga, Eneko Amorós o Eva Colomina.
Comentarios