Torna a la Universitat d’Alacant el seminari Modernes d’Època. L’activitat que va començar l’any 2013, cobra enguany una nova dimensió en convertir-se en un seminari permanent – gender workshop; amb temporalitat anual, que inclourà conferències i tallers mensuals. Sota el títol «La història que resen les dones», el seminari tractarà aspectes sobre les diferents sensibilitats religioses i espirituals que es desenvolupen en la modernitat, sempre des d’una perspectiva de gènere.

El Seminari permanent – Gender workshop. Modernes d’Època. La història que resen les dones comença el divendres 28 de febrer de 2020 a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, edifici del carrer Ramón y Cajal. La professora Naima Benaicha, de la UA, impartirà la conferencia «Creencias religiosas de mujeres árabes».

En horari de 17.00 a 20.00 hores, l’activitat es desenvoluparà els divendres entre els mesos de febrer i desembre, i comptarà amb una sessió mensual on, a part de la conferència i debat oportú, hi haurà un taller formatiu i lúdic amb què aprendre i assentar els coneixements que s’hauran adquirit.

Set sessions en les quals intervindran, a més de Naima Benaicha, Cristina Perales Fernández, Lidia Rodríguez Fernández, Juan Antonio Barrio Barrio, Antonella Cagnolati, Lucía del Mar Pérez Pérez i Ana M. Ronda Femenia.

Està dirigit per Inmaculada Fernández Arrillaga, professora i investigadora de l’Àrea d’Història Moderna de la UA; i coordinat per Marta Blanco Fernández, Maite Ávila Martínez i Fernando Herranz Velázquez.

A causa d’aquest caràcter formatiu, aquest seminari permanent s’ofereix com a curs de formació del professorat pel CEFIRE, i s’hi poden inscriure les persones que pertanguen al món de la docència no universitària.

El seminari té el suport del CEFIRE, CC.OO, Seu Universitària Ciutat d’Alacant, UA, Institut Universitari d’Investigació en Estudis de Gènere (IUIEG) i Associació Klias d’investigació i de docència secundària.