Combatre l’assetjament escolar mitjançant una representació musical que desenvolupa una història d’assetjament a un jove d’un col·legi qualsevol. Aquesta és la base del projecte No més ‘bullying’. Combat-ho amb art, que la regidoria de Joventut, en col·laboració amb Educació, està fent arribar als centres educatius de Dénia.
En l’espectacle musical (de 45 minuts de duració), amb música i un narrador en veu en off, cada personatge representa un rol: l’assetjador, la víctima, el que observa la situació sense actuar, el que decideix posicionar-se, el que va patir assetjament anteriorment… Mitjançant balls i un llenguatge molt pròxim a adolescents i preadolescentes, es col·loca als espectadors davant situacions reals que han pogut viure.
Una vegada finalitzat el musical, la presentació dels actors i actrius inclou el relat de les seues històries personals reals.
Finalment, s’obri un dialogue amb els assistents, perquè expliquen com s’han sentit i si coneixen o han passat per situacions similars. El missatge principal, la importància de no callar i parlar amb els amics, pares i mares o professorat, per a convéncer als joves que tenen la capacitat de canviar les coses des de la posició que cadascun ocupa.
Participen en aquest projecte quatre ballarins i una cantant, així com una psicòloga en la part del debat i conscienciació.
No més ‘bullying’. Combat-ho amb art ja ha visitat, durant l’última setmana d’octubre, els col·legis Cervantes, Els Vessanes, Paidos i Llebeig.
Al novembre el musical es representarà en el Pou de la Muntanya, Sagrat Cor, Montgó i en els tres instituts de Dénia, Historiador Chabàs, Maria Ibars i Sorts de la Mar.
Cada centre ha triat els grups que participen en el projecte, des de 3r i 4t de Primària fins a 1r i 2n d’ESO.
Comentarios