La regidoria de Turisme organitza una nova edició de Novelda Modernista, una fira amb una àmplia programació d’activitats entorn del Modernisme que es desenvoluparà durant el cap de setmana del 26 i 27 d’octubre.

Novelda Modernista, que compleix enguany la seua tercera edició, pretén “recuperar el patrimoni local i donar-lo a conéixer als pobles veïns i visitants”, segons va assenyalar la regidora de Turisme, Geno Micó, qui va assegurar que s’ha preparat un programa d’actes “per a tots els públics”. Jocs tradicionals, tren articulat o xocolatada són algunes de les propostes per als més xicotets, mentre que els joves tindran l’oportunitat de realitzar grafitis modernistes, conéixer un estudi fotogràfic de l’època o participar en una visita guiada sobre la vida de la burgesia noveldenses a principi del segle XX, entre altres.

Els voltants de la Plaça Vella, en els quals se situen edificis modernistes emblemàtics com el Centre Cultural Gómez-Tortosa, la Casa-Museu Modernista i la Casa Mira, acollirà la Fira Modernista amb llocs de venda, exhibicions i atraccions ambientades en aquest corrent artístic. Música en directe, balls, visites teatralitzades al Centre Cultural Gómez-Tortosa, a la Casa-Museu Modernista i al Cementeri Municipal complementaran una programació que recull, per segon any consecutiu, l’obertura al públic de la Casa Mira, de propietat privada. La responsable municipal de Turisme va agrair a associacions, institucions i particulars la seua col·laboració i va convidar als noveldenses i poblacions veïnes a gaudir d’un cap de setmana en el qual, a més, es podran degustar tapes i menús d’inspiració modernista en diversos restaurants de la localitat.