Aquest pròxim dimecres 14 d’abril continuarà, a les 19.15 hores, a la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner” d’Oriola, el VI Cicle de “Trobades amb la poesia a la Casa Natal de Miguel Hernández”, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Orihuela, dins de la programació de la “Primavera Hernandiana”.

El cicle, coordinat igual que els cinc anteriors celebrats en 2018, 2019, i hivern i tardor de 2020, per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández.

En aquesta sessió recitarà Pedro Serrano, nascut al Pinós en 1963. És membre del Consell Editorial d’Edicions Frutos del Tiempo.

Serrano ha publicat sis poemaris: “Poemas de amor y resistencia” (Colección Lunara, 1993), “De la ironía sentimental” (Los Cuadernos Imposibles, 1995), “Como flores en vasos” (Los Cuadernos Imposibles, 2001), “Enlaces” (Legados, 2010), “Entran jazmines en casa” (Olifante, 2015), y “Heredar la nada”(Ediciones Contrabando, colecció Marte, 2018).

En prosa és autor de tres relats: Verano de Louise”, publicado en “El séptimo fruto” (Colecció Frutos Secos, 1992), “La ternura”,publicat a “Relojes y nubes” (Colecció Frutos Secos, 1997) y “Paraísos breves”, relat publicat en “Fruitos del Teiempo” (Col·lecció Tems d´Elx, 2000).

Ha coordinat el Certamen de Microrelats Eròtics “Jeanne Tramouvelle”, en col·laboració amb l’Institut Municipal de Cultura d’Elx. És director de la col·lecció de poesia “Le Xat”, en la qual han publicat fins hui Javier Cebrián, Joaquín Juan Penalva i Josefa Parra.

En l’actualitat té diversos projectes entre ells, la col·laboració amb l’Associació ARTS Cultura i Oci, en la realització d’un muntatge audiovisual sobre les seues activitats dirigides a persones amb diversitat funcional intel·lectual i l’edició d’un llibre de poemes dissenyat en lectura adaptada per a persones amb baixa visió.

En 2013 i 2016 va obtindre el Premi TIFLOS de Poesia per a persones amb discapacitat visual.

A causa de les restriccions sanitàries, l’aforament és limitat i cal inscriure’s amb antelació en el telèfon de la Biblioteca (96 530 28 91).