L’Ajuntament de Petrer ha sol·licitat a la Conselleria de Cutura, el reconeixement de Petrer com a Capital Cultural de la Comunitat Valenciana; així ho han donat a conéixer aquest mateix matí l’alcaldessa de Petrer, Irene Navarro; l’edil de Cultura, Fernando Portillo i el director del Museu Dámaso Navarro, Fernando Tendero.
«A ningú passa desapercebuda la gran activitat cultural que hi ha a Petrer, i la manyaga amb el qual es preparen i realitzen aquestes activitats” ha destacat l’alcaldessa subratllant que “és una cosa de la qual ens sentim molt orgullosos i és una cosa per la qual hem treballat durant tota la legislatura, i per això creiem que som mereixedors de ser seu com a Capital Valenciana de la Cultura”.
Per la seua part el regidor de l’àrea ha recordat que “Petrer és un referent a la comarca i a la província”, i ha indicat que “això pot ser un salt molt important per a Petrer”, ja que si al final s’aconsegueix hi haurà una dotació extraordinària de 100.0000 € de la conselleria, a més de les activitats pròpies que organitzarà l’administració autonòmica. “Volem recórrer això també de la mà amb els diferents col·lectius de la ciutat”, ha matisat el regidor. 
Portillo qui ha posat l’accent en aspectes rellevants com el Festival Internacional de Guitarra, el cicle de conferències Tardor Cultural o Artenbitrir, passant pel Museu Dámaso Navarro com el gran vaixell almirall del llegat cultural i patrimonial, el teatre Cervantes o els nombrosos col·lectius i associacions que treballen en aquest camp.
«Entenem que és una candidatura prou potent amb tot el treball que es fa, però volíem que fora també una candidatura atractiva» ha indicat Irene Navarro.
“Petrer, la cultura no es veu, es viu” és el lema amb el qual la nostra ciutat es presenta a aquesta convocatòria de Capital Valenciana de la Cultura, tal com ha revelat el director del Museu Dámaso Navarro qui ha assenyalat que s’ha preparat una gran programació a nivell de representacions teatrals, la part patrimonial i tots els recursos culturals a nivell turística.
El nomenament de Capital Cultural Valenciana es fa cada any mitjançant un procediment obert i transparent de lliure concurrència entre aquells municipis que manifesten la seua voluntat de participar. Les corporacions locals han de presentar una carta de motivació, un projecte d’activitats de duració anual, un estudi de les infraestructures culturals disponibles al municipi i un informe de les despeses que anualment es dediquen a matèries culturals.
L’alcaldessa ha conclòs agraint a l’àrea de Cultura i el Museu Dámasao Navarro el treball realitzat assenyalant que “és un projecte que genera molta il·lusió per part de l’Ajuntament. Crec que tenim moltes possibilitats reals de poder tindre aquest reconeixement i lluitarem fins al final per a aconseguir-lo».