Existeixen restes de piràmides alienígenes a la regió de Múrcia? És la insòlita pregunta que tracta de respondre el documental “Pirámides Murcianas”, on l’investigador Miguel G. Díaz mostra el que considera evidències d’una antiga civilització extraterrestre que va estar assentada en la comunitat murciana, en un film que es projectarà aquest dissabte 8 de juny a partir de les 20.00 hores en el 28 aniversari de Metre Danse Club (Carretera de Bigastre a Xacarella, Km. 0,6) d’Alacant, dins de l’espai MetroLab Projecta al costat dels curts finalistes de la passada edició de el ROS Film Festival (València).
“Piràmides Murcianes” recull tres anys d’intens treball en els quals G. Díaz va recórrer els llocs més enigmàtics de Múrcia, amb el propòsit de demostrar la existència d’estructures piramidals modificades pel pas del temps, emparant-se en la coneguda com a “teoria dels alienígenes ancestrals”. Aquesta teoria, popularitzada en els últims anys per el Canal Història i abordada també a Espanya per experts en el paranormal com els cèlebres J. J. Benítez o Iker Jiménez, és una hipòtesi sense base científica que sosté que éssers extraterrestres han visitat la Terra i han sigut responsables de l’origen i desenvolupament de les cultures humanes, les tecnologies i les religions.
Sense deixar de costat l’humor i la ironia, en els més de 40 trepidants minuts que dura el documental, G. Díaz sembra constants dubtes en l’espectador, ensenyant localitzacions que, en la seua opinió, demostren la viabilitat del seu plantejament i l’existència del que denomina el “triangle de poder murcià”. Així mateix, també tracta de donar una explicació a l’ampli historial d’estranys successos i suposats albiraments d’Ovnis esdevinguts a Múrcia durant l’últim segle.
D’aquesta forma, amb un toc humorístic però sense caure en la paròdia, “Piràmides Murcianes” trasllada la hipòtesi dels alienígenes ancestrals a Espanya, partint d’una base de dades reals suficient com per a fer dubtar al neòfit, divertir a l’iniciat i, abans de res, intentar fer passar una bona estona a tot aquell que s’acoste a l’univers que planteja.
DEBUT DELS DIRECTORS LIANA GUADAÑO I MIGUEL GUIRADO
El film està dirigit per Liana Guadaño al costat de Miguel Guirado i compta amb la intervenció d’experts en diverses matèries, com l’arqueòloga Isabel de Farnesio o el matemàtic Íñigo Rodríguez. A més, l’elaborada banda sonora està composta per formacions de música electrònica amb ampli bagatge en l’escena nacional, com són els grups Substuff i Els Puzle.
Liana Guadaño va començar la seua carrera artística en 1999, formant part del repartiment de diferents curtmetratges com“No m’agrada pensar”, “L’arbre” i “Interferències”, sent aquest últim projectat en la secció Brigadoon de el Festival de Sitges l’any 2002. També va pertànyer a l’equip tècnic del curtmetratge “Cuinant ous fregits” i del llargmetratge “Darrere de la Dacsa”. Des de l’any 2000 fins hui és membre del grup de música electrònica Els Puzle. “Piràmides Murcianes” és el seu primer projecte com co-directora, concebent un llargmetratge de gènere fantàstic.
Miguel Guirado, llicenciat en Dret per la UCM, ha desenvolupat la seua carrera artística des de 1998 fins hui en l’àmbit de la música electrònica amb el seu pseudònim «Substuff». El documental «Piràmides Murcianes» és el seu debut en la direcció, amb una obra que engloba música i vídeo.
BANDA SONORA DISPONIBLE EN BANDCAMP
L’àlbum digital de la banda sonora de “Piràmides Murcianes”, que inclou composicions de formacions com Substuff o Els Puzle, ja pot adquirir-se per 8 euros a través de la web oficial del documental, www.piramidesmurcianas.és, gràcies a la plataforma Bandcamp. Compta amb un total de 18 temes inspirats en el singular viatge que proposa el film, on també han col·laborat altres músics comoTechnebro, Dr Nipples o Igor Gayarre, tots ells amb dilatada experiència en l’escena del ‘clubbing’ nacional.
Comentarios