L’alcalde de Torrevella, Eduardo Dolón, al costat del regidor de Cultura, Antonio Quesada, i l’administrador del Patronat Municipal d’Havaneres, José Agustín Manrique, ha presentat en el matí de hui el 69é Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia de Torrevella, que se celebrarà del 24 al 30 de juliol, data que ha sigut modificada a causa de la convocatòria d’Eleccions Generals del pròxim 23 de juliol. Per segon any, el Certamen se celebrarà en el Teatre Municipal a causa de les obres de rehabilitació que s’estan duent a terme en l’històric recinte de les Eres de la Sal.
La 69é edició comptarà amb 13 agrupacions corals participants, de les quals tres són nacionals i 10 internacionals, que han sigut seleccionades entre una multitud de sol·licituds. Els cors participants són Pichincha (l’Equador), Universitat Catòlica de Temuco (Xile), Conjunt Madrigalistes Universitat de Platja Ampla (Xile), Assemble Oikos (l’Uruguai), Polifònic Adelis Freitez (Veneçuela), Kaunas Kamertonas Mixed Choir (Lituània), Ensalme Vocal Macondo (Colòmbia), Concòrdia Choir (Polònia), cor de Cambra de Copiapó (Xile), Cambra Extremadura (Badajoz), Nubah (Granada), Jove els Corriols (Madrid) i Kammerchor Manila (Filipines).
En aquesta edició la presentadora del Certamen serà Elena Sánchez, periodista de TVE que ja va posar veu a aquesta trobada coral de 2016 a 2019. L’havanera obligada serà l’obra “Sal de la meua vida” de Víctor Daniel Lozada.

PROGRAMACIÓ:
-Dilluns, 24 de juliol: Gala d’Obertura que comptarà amb la presència en l’escenari de la cantant espanyola Passió Vega i el cor Simfonia de l’Escola Coral Municipal.
-Dimarts, 25 de juliol: Començarà amb la recreació escènic-musical del Regal: el conte de l’havanera, amb text original d’Amparo Cos, a càrrec d’un elenc de cantants, músics i actors.
Fase de competició: Cor Pichincha (Quito, l’Equador) i Cor de la Universitat Catòlica de Temuco (Temuco, Xile).
-Dimecres, 26 de juliol: Fase de competició: Conjunt de Madrigalistes Universitat de Platja Ampla (Valparaíso, Xile); Assemble Oikos (Montevideo, l’Uruguai); Cor Polifònic Adelis Freitez (Estat Lara, Veneçuela).
-Dijous, 27 de juliol: Fase de competició: Kaunas Kamertonas Mixed Choir (Kaunas, Lituània); Assemble Vocal Macondo (Medellín, Colòmbia); Concòrdia Choir (Warsaw, Polònia); Cor de Cambra de Copiapó (Copiapó, Xile).
-Divendres, 28 de juliol: Fase de competició: Cor de Cambra Extremadura (Badajoz); Nubah (Granada); Cor Jove Els Corriols (Colmenarejo, Madrid); Kammerchor Manila (Manila, Filipines).
-Dissabte, 29 de juliol: Gran Gal·la Coral Internacional d’Exhibició, Cerimònia de lliurament de premis i cant comú per part de les agrupacions participants.
-Diumenge, 30 de juliol: Vetlada local amb l’actuació del Cor i Orquestra Maestro Ricardo Lafuente, Massa Coral José Hódar, Agrupació Coral Manuel Barberá, Orfeó de Torrevella, Coral Torrevejense Francisco Vallejos i Cor Mestre Casanovas.
Acte de clausura i interpretació d’himnes a càrrec dels cors i la Unió Musical Torrevejense (UMT).

PREMIS:
Els premis d’aquest 69° edició del Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia seran les següents:

• Modalitat d’Havaneres:

• Primer Premi (Ricardo Lafuente), dotat amb un import de 12.000 euros i trofeu.

• Segon Premi (Francisco Vallejos), dota- do amb 5.000 euros i trofeu.

• Tercer Premi (Francisco Grau), dotat amb 2.500 euros i trofeu.

• Modalitat de Polifonia:

·        Primer Premi (Juan Aparicio), dotat amb 10.000 euros i trofeu.

·        Segon Premi (Cessar Cánovas) dotat amb 4.000 euros i trofeu.

·        Tercer Premi, dotat amb 2.000 euros i trofeu.

·        Premi a la millor Adreça “José́ Hódar Talavera”, dotat amb trofeu i l’adreça del cant conjunt de l’havanera obligada en la Gala de Clausura i Lliurament de Premis.

• Premi del públic, dotat amb 2.000 euros i trofeu al cor que reba el major nombre de vots dels abonats al Certamen. Els votants rebran la cartolina de votació junta al seu abonament i puntuaran el seu cor preferit una vegada acabada la ronda de competició.

• Premie Diputació Provincial d’Alacant – dotat amb 10.000. Euros i trofeu, aquella coral que aconseguisca la màxima puntuació global en el còmput de les modalitats d’havaneres i polifonia en la fase final del Certamen.

ENTRADES:

Les entrades i abonaments estaran a la venda en entradasatualcance.com i en la taquilla del teatre a partir del dilluns, 3 de juliol. El preu de l’abonament per als 7 dies és de 55€. Les entrades per a la gala d’obertura són de 15€, la resta de nits serà de 8€ per nit. Els jubilats tindran un 50% de descompte.

ACTIVITATS PARAL·LELES
Igual que l’any passat, gaudirem de diverses activitats, encara sense completar, però podem avançar:
25 JULIOL (carrers per als vianants): RECITAT POESIAS DE RICARDO AMB ACOMPANYAMENT DE PIANO, a càrrec de l’associació 3MAP.
26 JULIOL (carrers per als vianants): PARTICIPACIÓ DEL COR DEL CONSERVATORI.                                
28 JULIOL (carrers per als vianants): ORQUESTRA DE POLS I PUA CECILIO GALLEGO.                              
29 JULIOL (Auditori Internacional): MATINAL DE CONFERÈNCIES i MASTERCLASS a càrrec dels directors de les corals participants en el certamen. A les 12 hores,  RECEPCION OFICIAL DE L’ALCALDE DE TORREVELLA A LES CORALS PARTICIPANTS.
29 JULIOL (carrers per als vianants): HAVANERES DES DE LA MEUA BALCON, a càrrec de diferents cantants de Torrevella.

NIT D’HAVANERES A LA PLATJA DEL CAPELLÀ
La 28a Nit d’Havaneres a la Platja se celebrarà el dissabte, 1 de juliol, a les 22.30 hores, comptant enguany amb l’actuació:

·       COR INFANTIL RONDÓ DE L’ESCOLA CORAL MUNICIPAL

·       GRUP BREA I SAL

·       GRUP EXTREMENY FURRIONES: format en l’actualitat per 40 components, dirigits per Manuel Sánchez Cuevas. A les veus acompanyen diversos instruments de corda, vent i percussió.