Projectes en Cuarto Creciente, l’associació sense ànim de lucre ACTES així com Cota Cero Disseny i Comunicació van emprendre fa uns mesos la creació de la Plataforma Sostenemos Cultura.

L’objectiu d’aquesta plataforma és posar en valor el paper fonamental dels artistes i professionals del sector de la cultura i pal·liar la vulnerabilitat econòmica a la qual estan subjectes i que presenta setmanalment un projecte artístic en la revista LOBLANC per a coneixement del conjunt d’alacantins i alacantines.

Aquesta setmana li ho dediquem a Vera Green, grup alacantí amb dos àlbums en el mercat: “Le Paradis” i “Blablabla”. Naixen en 2014 i a l’any següent amb un grapat de composicions entre mans llança el seu primer àlbum autoeditado titulat “Le Paradis”, oferint-nos un viatge sonor per una carretera serpentejant i polsosa que transita entre els concordes intimistes de cançons com ‘Little Words’’ i l’alegria assolellada de ‘Mating Song’. Aquest primer treball els porte a actuar en grans festivals com Low Festival de Benidorm o WAM Festival de Múrcia, a més d’alçar-se en 2017 amb el primer premi de l’III Concurs Nacional Pop-Rock de la Sala Regirar, compartint cartell amb Rufus T Firefly.

Seguint amb aqueixa elegància musical que caracteritza el seu so pop amb tints folk i rock llancen en 2018 el seu segon treball titulat “Blablabla”. Gravat i barrejat per Marc Greenwood (La habitacion Roja) i amb la col·laboració especial d’Oscar Ferrer (Varry Brava), amb el qual van arribar a aconseguir amb aquest treball la nominació al millor disc de Pop dels Premis Carles Santos de la Musica Valenciana i exquisides ressenyes en diversos mitjans com MondoSonoro, Les Calles del Pop : “Cançons que poden abrigallar amb delicadesa o impulsar-te amb electricitat”, i referències en Radi 3: “Vera Green és un grup que ens captiva amb un pop preciosista i redó”.

Blablabla els impulse a actuar al costat de bandes internacionals com Samonik (Nova York) o Twist Helix (Anglaterra) o a compartir cartell amb grans bandes nacionals. Ademas Verónica Gómez, vocalista i guitarra, ha acompanyat en directe al músic Ken Stringfellow en el seu pas per Alacant.

A ells els pots veure en tots els llocs d’Alacant. El mateix en una nit de lluna plena al Castell de Santa Bàrbara, en una vetlada a la vesprada en Les Cigarreras, en un concert en la llibreria Pynchon o recentment en el Mentxaca del Campello. Canten en anglés, castellà i fins i tot en francés que és quan ens atrapen una mica més.

El seu caràcter polifacètic els ha portats a experimentar també en el camp de la literatura, component la música per al llibre infantil de l’Editorial Degomagom “Imaginar a Peter Pan” de Miguel Calatayud i Manuel Roig Abad. Un llibre sobre el poder de la imaginació en els xiquets i xiquetes i sobre la capacitat d’inventar-se a si mateixos.

En 2019 publiquen el seu últim EP fins al moment “La llei de l’Espill”, que han estat presentandolo en LowFestival 2019, Circuit L’escenari, Sonora-Circuit de la música valenciana, SoisCultura, etc.

Hui dia estan immersos en noves composicions, amb sintetitzador com a protagonista, i que pròximament presentaran en directe.

Vera Green són :

Verónica Gómez, veu i guitarra acústica elèctrica

Manolo Medina, guitarra elèctrica

Jaime Zaragoza, sota

Ángel P. Gambin, bateria

Videoclip : Espera.

Com en aquesta quarantena no han pogut veure’s han aprofitat per a retrobar-se en il·lustració i aquesta aventura ha sigut possible gràcies al talent de l’artista il·licità Fer Raigs X.

Sorgeix d’una idea que pretén reflectir les relacions socials i la tecnologia, la inèrcia en la vida quotidiana, la indiferència, les il·lusions i com no, les decepcions també. Ho estrenen en breu.