La regidora de Cultura, Marga Antón, ha donat a conéixer la programació del Centre de Cultura Contemporània d’Elx L’Escorxador del primer quadrimestre de l’any. Totes les disciplines artístiques tenen cabuda, des de la dansa i les arts plàstiques al teatre passant pel cinema. La temporada arranca aquest dissabte 25 de gener a les 21.00 hores en el Espai Escènic amb la companyia Corralarte, que presenta ‘I em busque…’, un muntatge teatral sobre la identitat i el gènere format per persones amb i sense diversitat funcional.

A més, segons ha assenyalat Antón, “torna el mes del teatre al març, amb la celebració del seu Dia Internacional el 27; i, enguany com a novetat, incorporem la commemoració del Dia Mundial del Titella amb la funció infantil ‘Els 7 cabritillos’, a càrrec de la il·licitana Miclau Teatre”.

Igualment, Elx tornarà a ser l’epicentre autonòmic del teatre amateur amb la III Mostra de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, co-organitzada amb la Federació de Teatre Amateur de la regió, que reuneix a les quatre millors obres d’aquesta categoria a nivell regional.

Com ha reconegut el director del Centre de Cultura Contemporània, José Luis Mas, la programació de gener a abril “està molt enfocada a la dansa i el teatre, ja que en aqueix període tenim dos dies d’àmbit global molt potents”, congratulant-se que “la Mostra de Teatre Amateur haja eixit València per a recalar a la nostra ciutat, perquè hi havia diverses localitats en pugna per quedar-li-la”. No en va, Elx és l’urbs amb més grups de teatre amateur registrats en la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat, evidenciant-se així “la bona salut del sistema teatral il·licità”, ha dit Mas.

L’edil també ha assegurat que s’ha programat instrucció actoral al març, dirigida a professionals i no professionals amb diversos tallers formatius que abasten des del clown a la improvisació i la performance.

“Volem homenatjar les companyies il·licitanes de teatre el mes de març amb exposicions retrospectives sobre el seu treball al llarg dels anys, i començarem amb la Companyia Ferroviària, que exposarà a la Sala Lanart dins del Mes del Teatre. Així mateix, s’ha coproduït al costat de la Plataforma de Teatre Amateur l’espectacle ‘Les Troianes’, dirigit per Carmen Benito i que s’estrenarà per a celebrar el Dia Internacional del Teatre, en el qual es llegirà un manifest per a commemorar l’efemèride”.

A més, L’Escorxador es convertirà en subseu de l’IX Festival Abril en Dansa, que se celebrarà entre Elx i Alacant; i, el 29 del mateix mes, el Dia Internacional de la Dansa amb formació i una actuació a la Terrassa de la companyia il·licitana Danseu-vós.

Quant a música, es comptarà amb el cantautor folk americà Micah P. Hinson, en un dels escassos concerts que donarà a Espanya i que ha esgotat pràcticament les entrades del seu concert en L’Escorxador en dos dies, així com l’artista Soleá Morente.

Es continua la tendència que la portada del catàleg de la programació la dissenye un artista plàstic il·licità. En aquesta ocasió, ha sigut obra de Vera Yin Yan, apostant així pel talent local. De fet, el 40% de la programació presentada en roda de premsa són d’autoria il·licitana.

Marga Antón ha informado de que a lo largo del ejercicio 2019 han pasado por las actividades del Centro de Cultura Contemporánea ilicitano más de 15.200 personas entre 15 y 40 años, mayoritariamente, lo que supone un incremento de un 20% respecto a años anteriores. Destaca la presencia de 3.000 asistentes a la primera edición del VegFest, celebrada en noviembre; o la ocupación del 100% de los talleres destinados tanto a niños como a adultos. Además del Festival LGTBI+ Diversa, con actividades durante los 12 meses, incluyendo un taller de herramientas para la prevención de la LGTBI-fobia en colaboración con el CEFIRE de Elche. Mas, por su parte, ha asegurado que ya se está cerrando la programación de L’Escorxador para el verano.