Després del concert oferit aquest dijous iniciant de nou el cicle de “Els dijous clàssics del Chapí” la programació continua amb aquesta òpera de Puccini produïda per Òpera 2001. La funció compta amb solistes internacionals, Orquestra i el Cor Sicilià dirigit per Francesco Costa. La cita és el dissabte 22 d’octubre a les 19’00 h.
Torna al Teatre Chapí un dels títols més emblemàtics i reconeguts per li públic en l’àmbit de l’òpera. Quasi cent trenta anys després de la seua estrena a Torí, La Bohème ocupa un dels primers llocs en les òperes més representades en el món, disputant-se la primacia amb Carmen de Bizet. A Espanya, la seua estrena va tindre lloc en el Teatre Real de Madrid al febrer de 1900. El gènere operístic demostra que no ha perdut al llarg de les dècades gens de la seua vigència, i el públic continua interessant-se per les representacions escèniques que es duen a terme en teatres i auditoris de tot el món.
La Bohème, inspirada en la novel·la del francés Henri Murger titulada “Escenes de la vida bohèmia”, es desenvolupa al llarg de quatre actes, amb un escenari molt concret, el Barri Llatí de París de 1830 i amb uns personatges que viuen la seua història repleta d’amors tumultuosos i inoblidables. Rodolfo, Mimí, Marcello i Musetta mostren en aquesta òpera la seua lluita quotidiana per sobreviure, l’amor, la pobresa, els sacrificis, i com no podia ser d’una altra manera, la mort.
TEATRE CHAPÍ de Villena
LA BOHÈME de Giacomo Puccini
Llibret de Giacosa i Illica
Direcció musical: Martin Mazik. Direcció escènica: Aquil·les Machado
Solistas i Orquestra de la Companyia Lírica Òpera 2001 i Cor Sicilià.
Duració: 2 hores i 45 minuts
Entrades des de 20 €. Preus reduïts per a menors de 30 anys i majors de 65 anys en amfiteatre.