L’actriu alacantina Gemma Martínez inaugura, el pròxim diumenge 2 d’octubre, el nou programa de Diumenges al MUA, amb una performance al voltant de l’exposició de la Col·lecció MUA sobre Sempere, amb motiu del centenari de l’artista alacantí, una mostra que s’obrirà al públic el pròxim 28 de setembre (Espectacle Passarel·la Sempere. 2 d’octubre) La inscripció de la primera activitat s’obrirà el pròxim dilluns 26, a les 8 hores, en la web del MUA.
Virginia Carrión, tècnica de Cultura i responsable de la programació de Diumenges al MUA, explica que per a aquest primer quadrimestre s’han dissenyat sis activitats per a tota la família que tindran lloc del 2 d’octubre a l’11 de desembre. Carrión destaca la participació en les activitats de tres dels protagonistes de les exposicions que podran veure’s al MUA aquest quadrimestre: David Mocha, un dels artistes de l’exposició Residències de Creació i Investigació artística, que s’inaugura demà; Alissia, artista alacantina que exposarà «REVERS.A / REVERS.Æ / REVERS.E. (2016-2022)» a partir del 30 de setembre; i Massimo Pisani que portarà la mostra «DATA (resistències aglomerades)» al MUA, a partir del 7 d’octubre. Aquests tres artistes impartiran diversos tallers artisticodidàctics al voltatn de les seues exposicions: Photography Storytelling. 16 d’octubre; Reversa: Dibullage. 30 d’octubre; i El cos de l’escriptura. 13 d’octubre.
Carrión afig que «Comptarem també amb l’activitat Laberints, el 27 de novembre, que planteja una reflexió entorn de l’arquitectura i el paisatge que ens envolta i del qual formem part, a càrrec de ciudADELA. Arquitectura i Paisaje». El programa finalitza l’11 de desembre, amb l’activitat de Ioga contes, un clàssic ja en el MUA, per a sentir l’art a través del cos i del moviment, amb Carolina Rueda, professora de ioga infantil

Programació

Diumenge 2 d’octubre
Passarel·la Sempere
Un espectacle performance d’humor on recrear una passarel·la, la Passarel·la Sempere, de llums i geometries impossibles on desfilaran personatges artístics diversos amb la tendència que va marcar l’obra d’Eusebio Sempere en el seu estil més destacat. Per a tots els públics. A càrrec de Gemma Martínez, actriu.

Diumenge 16 d’octubre
Photography Storytelling
Taller d’edició i narrativa fotogràfica, per a descobrir la importància de la narrativa en la creació fotogràfica contemporània. Constarà d’una visita guiada al projecte artístic Rabasa. An imaginary map of a useless territory, que forma part de la mostra de les Residències de Creació i Investigació Artística, on l’autor tractarà la importància de l’edició, de l’ordre, de la disposició de les imatges per a poder crear sensacions, emetre missatges i proposar discursos. Amb les fotografies pròpies de l’artista cada participant dissenyarà un xicotet «fotollibre» a manera de fanzín.
Participants: 25 persones a partir de 8 anys.
A càrrec de David Mocha. Fotògraf i docent.

Diumenge 30 d’octubre
Reversa: Dibullage
Taller d’estampació tèxtil entorn de l’exposició Reversa.
Visita a l’exposició a càrrec de l’artista, en la qual es donaran algunes nocions sobre literatura i mitologia, i es fomentarà el debat i la reflexió al voltant del gènere. A través de figures mitològiques i els seus significats en l’antiguitat i avui dia, (sirenes, bruixes, deesses…) Posteriorment el públic assistent farà una creació artística inspirada en la reflexió anterior. En el taller s’usaran tècniques variades de dibuix, collage i reproducció, per a aconseguir resultats òptims de tots els participants, independentment de l’edat d’aquests.
Participants: 25 persones a partir de 6 anys.
A càrrec de Alissia, artista.

Diumenge 13 de novembre
El cos de l’escriptura
Taller d’expressió gràfica amb màquines d’escriure. Es presentaran les possibilitats gràfiques de les antigues màquines d’escriure, més enllà de l’escriptura, per a crear imatges, textos il·legibles i símbols. Es compondran escriptures no textuals (còdexs) amb diferents materials, grandàries i textures.
Participants: 20 persones a partir de 8 anys.
A càrrec de Massimo Pisani, artista.

Diumenge 27 de novembre
Laberints
Establint connexions i vincles amb l’entorn. L’objectiu és reconèixer, a través de l’observació i l’exploració, les diferents capes del paisatge així com la relació de l’edifici del museu amb el seu entorn. Es farà una composició a partir de les siluetes, formes, colors i textures percebudes, i es crearà una trama de connexions i vincles entre els diferents paisatges percebuts, a través d’un laberint de paraules que donarà significat a les emocions i les sensacions generades durant l’experiència. El resultat final serà una instal·lació col·lectiva que narrarà el paper que fem com a habitants mentre recorrem l’espai entre un lloc i un altre.
Participants: 20 persones a partir de 5 anys.
A càrrec de ciudADELA. Arquitectura y Paisaje.

Diumenge 11 de desembre
Ioga Contes
Sentir l’art a través del cos i la pràctica del ioga, inspirats en el Museu i el seu art. No faltaran els jocs, les cançons i els contes per a connectar en família.
Participants: 25 persones a partir de 4 anys.
Impartit per Carolina Rueda. Professora de ioga infantil.