Una de les principals ciutats turístiques de la Comunitat Valenciana, Torrevella, no sols ha penjat aquest finde setmana el cartell de complet a les seues platges en plena onada de calor. També ho va fer el recinte Eres de la Sal, a la vora de la mar, amb la primera edició del Crazy Urban Festival, que ha deixat el llistó molt alt en la seua primera edició.
De fet, aquesta esperada cita musical va superar totes les expectatives d’èxit amb totes les entrades venudes (sold out) per a rebre a les principals figures de panorama musical espanyol dins del gènere de la música urbana. I sobretot, per un públic juvenil, procedent de tota la geografia espanyola, que va mostrar un comportament exemplar, complint amb totes les mesures de seguretat per a veure als seus artistes favorits després de l’aturada que ha suposat la pandèmia per a la música en viu.
De fet, els artistes van irrompre el divendres en un colorit, divertit i reivindicatiu escenari, mostrant les diferents, innovadores i millors cares del rap. Va ser de la mà dels canaris Locoplaya, amb la seua fanfarrona música i el seu singular i estiuenca indumentària, i de la del granadí Prok, un dels precursors del concepte de ‘Rap Seriós’, ‘Rap Lleial’ o ‘Rap Conscient’ i que també va ser fidel al seu to reivindicatiu en les seues líriques, en les quals fusiona filosofia, vivències personals i les seues arrels socials.
Dos concerts a l’altura del que esperava el públic que van donar pas a la jornada del dissabte, amb altres dues figures i artistes en alça en la música espanyola, com són el madrileny Recycled J i la catalana Bad Gyal.
L’artista de Carabanchel, amb més de 10 anys de carrera va mostrar, una vegada més, la seua versatibilidad, intercalant temes d’estils com el rap, trap, reggaetón, pop, electrònica, fins i tot va coquetejar amb el rock.
Va ser Bad Gyal, qui va posar el fermall d’or a les actuacions musicals del Crazy Urban Festival amb el seu ja reconegut i propi estilisme, així com amb un espectacle visual i gestual que va acompanyar als seus populars temes, que anava intercalant durant l’actuació, i que li han valgut grans reconeixements nacionals i internacionals, conjugant el trap, el dancehall i el reguetón.
Cap d’ells, ni ella, van defraudar i van mostrar perquè són quatre dels artistes més escoltats en el seu gènere i reconeguts per la crítica musical. Van cuidar, amb els seus recitals musicals i amb comptants interpel·lacions d’agraïments a un públic i uns fans incondicionals que, fins a màscara en boca i asseguts, no van parar de ballar, això sí, amb les mans, i de coreografiar les lletres de tots i cadascun dels temes que van centrar les seues actuacions.
No sols els caps de cartell van ser els protagonistes. També ho va ser tot el pla i protocol se seguretat que va desplegar l’organitzadora del festival, Shiroten, que va apostar per desplegar un ampli dispositiu tecnològic i de personal humà per a garantir i incrementar la seguretat COVID dels assistents amb la plataforma especialitzada en control d’accessos Safety Global.
Per a això, a part de l’obligatorietat de l’ús de la màscara en tot moment i de gaudir dels concerts asseguts, es va fer ús de polseres tecnològiques per a agilitar la gestió de pagaments i cobraments durant el festival, evitant que es produïren coles en les entrades al recinte, en les barres o llocs de dispensació de productes, beguda i consum que hi havia, ja que aquesta va permetre controlar les entrades a les diferents zones habilitades dins de l’esdeveniment i conéixer en temps real l’aforament.
Tot mecanisme i mesures de seguretat són poques per a aquest festival assenyalen des de Shiroten, que va tancar ahir les portes, però amb la intenció de tornar obrir-les en 2021 com una cita referent que quede marcada en el calendari estival i en el circuit de festivals.
Comentarios