Els escriptors José Luis Ferris i Inma Chacón es reunirien dilluns que ve 20 de desembre (19.30 hores) en el Museu d’Aigües d’Alacant per a conversar sobre la construcció narrativa de les seues obres.

La trobada durarà una hora i estarà disponible per al públic únicament en línia (a través de l’enllaç https://www.youtube.com/watch?v=jlufqr9oui4), a causa de les mesures sanitàries adoptades pel Museu.

Durant la trobada abordaran qüestions referents a: Com es tria la història que es narrarà? Quines són les claus de l’èxit d’una novel·la? Com es construeixen personatges inoblidables? Com s’ha d’estructurar una història? o Com es troba l’equilibri entre el que vol comptar l’escriptor i el que vol llegir el lector?, responent, a més, als dubtes presentats a través del xat en directe del canal de YouTube durant la retransmissió.

Sobre els autors

José Luis Ferris (Alacant, 1960), és llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Salamanca i professor de Llengua i Literatura en la Universitat Miguel Hernández. Poeta, novel·lista i autor de diversos assajos, va ser guardonat amb el Premi de la Crítica de la Comunitat Valenciana pel seu primer llibre de poesia, Pèlag. La seua trajectòria poètica va quedar consolidada amb Ceptre de calç, accèssit del Premi Adonais 1984, i Niebla firme, poemari pel qual va ser qualificat per la crítica com “un dels màxims exponents de la jove lírica espanyola”. En 1999 rep el Premi Azorín amb la seua primera novel·la Bajarás al reino de la tierra (ed. Planeta), a la qual segueixen El amor y la nada i El sueño de Whitman (Premi de Novel·la Ciutat de Màlaga), editats pel mateix segell, Planeta. És autor de la biografia Miguel Hernández. Pasiones, cárcel y muerte de un poeta  (Temes de Hui, 2002) va obtindre el Premi de la Crítica de la Comunitat Valenciana, 2003 en la modalitat d’assaig. En la mateixa editorial ha publicat també les biografies de Maruja Mallo, Carmen Conde i María Teresa León. Els seus llibres infantils són de referència nacional i internacional en les editorials Oxford i Anaya.

Inma Chacón (Zafra, 1954), és doctora en Ciències de la Informació i va ser degana de la Facultat de Comunicació i Humanitats de la Universitat Europea i professora de Documentació en la Universitat Rei Joan Carles. La seua primera incursió en el món de la narrativa va ser amb «La princesa índia», novel·la a la qual van seguir «Las filipinianas», «Tiempo de arena» (per la qual va ser finalista del Premi Planeta), «Mientras pueda pensarte» i «Tierra sin hombres», que van ser grans èxits de vendes i crítica. També ha publicat la col·lecció de relats «Voces. Antología personal» i els poemaris «Alas», «Urdimbres», «Antología de la herida» i «Arcanos». En el camp de la dramatúrgia, és autora de diverses obres, entre les quals destaquen «La Baltasara» i «Las Cervantas», escrita al costat de José Ramón Fernández per encàrrec de la Biblioteca Nacional. També ha col·laborat en nombrosos llibres col·lectius de poemes i de relats. «Los silencios de Hugo», la seua setena novel·la, que va veure la llum el mes de setembre passat (Ed. Contrallum), està sent un èxit editorial present en totes les llibreries del país.