Dijous que ve 25 d’abril de 2019, a les 20 hores, tindrà lloc l’última visita guiada a l’exposició ‘365ALC_ART_URBÀ’, realitzada per Pilar Tébar co-comissària de l’exposició, que exposarà el relat utilitzat en el dispositiu per a parlar de l’art urbà com a pràctica artística contemporània, dels i les joves artistes alacantins i valencians que componen la mostra: Pablo Bueno, Víctor Cámara, Iván Carbonell, DCT46, David J. García, Kaufman, Loles&Puig, Sento M.M., J.J. Román, Antonio Samo i Valent Verd & Lauder López + Carlos Navas (Soul Pecker’s Tattoo).
Aquesta activitat és l’última del cicle “Tot el que veus és art. Tot el que veus és art. All you see is art”, guanyador de la convocatòria del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana “365 ALC” iniciat el 23 de març de 2018 i que es clausurarà diumenge que ve 28 d’abril després de quatre mostres d’art contemporani amb més de cinquanta artistes de la Comunitat Valenciana i dedicades al vídeoarte, el retrat, el paisatge i aquesta última, dedicada a l’art urbà, en la qual es presenten una selecció de treballs d’art urbà a través del dibuix, l’escultura, la fotografia, el grafiti o pintura mural i el tatuatge
En La Llotja del Peix tres artistes han intervingut directament sobre els murs de la sala: Pablo Bueno, Salvador Gómez (DCT46) i Kaufman. Els seus grafitis de més de 7 metres de llarg, intervencions site specific, són un exemple d’una de les pràctiques artístiques més populars de l’art urbà.
La cultura entorn del tatuatge és una altra de les novetats que inclou aquesta exposició a través de les propostes de David J. García, JJ Román i Iván Carbonell.
A més Lauder López+Carlos Navas (Soul Pecker’s Tattoo) han tatuat les fotografies de Valent Verd: dos models nus han servit de llenç per a mostrar les seues creacions, una d’elles més geomètrica i l’altra més figurativa.
Sento M.M i Víctor Cámara acosten els esports urbans extrems a la Llotja del Peix a través de la fotografia i de la pintura, mentre que Antonio Samo utilitza l’escultura com a model per als seus tatuatges.
“Menys Antonio Samo, que és valencià, la resta d’artistes són alacantins, recollint a la sala d’exposicions l’art que succeeix al carrer, la cultura urbana alacantina” han explicat els comissaris els qui han afegit que “aquests artistes, molts d’ells emergents, formen part d’aqueixes tribus urbanes com en el cas de Víctor que és skater”.
L’última part de l’exposició està dedicada a la música, els festivals urbans, cartells intervinguts com els de Víctor Cámara i les fotografies de Loles & Puig. Segons els comissaris “Loles & Puig tenen retratats els grans concerts i festivals de la província d’Alacant, trobades musicals que formen part de tots aquests nous moviments culturals que engloba l’art urbà”.
El projecte “Tot el que veus és art”, ha ocupat la sala C de la Llotja del Peix al llarg d’un any i s’acomiada ara amb la seua proposta més transgressora: la cultura urbana després d’haver mostrat l’obra de més de 50 artistes, la majoria d’ells d’Alacant.
‘Tot el que veus és art’ ha mostrat un dels possibles panorames de la pràctica artística contemporània en el nostre territori. Estructurat en quatre temàtiques: videoart, retrat, paisatge i ara art urbà, el cicle ha acostat al públic diferents reflexions entorn del nostre hàbitat, ha mostrat representacions del cos humà en totes les seues variants i manifestacions plàstiques, així com diferents maneres de veure i d’entendre l’art en moviment, a través del suport vídeo.
El cicle s’acomiada ara amb la seua exposició més transgressora, obrint les portes d’una sala d’exposicions pública a l’art de carrer, a la cultura urbana, des del grafiti fins al tatuatge, passant per l’esport urbà com el skate o cartells de festivals intervinguts com hem indicat.
Comentarios