L’alcalde de Guardamar, José Luis Sáez, i la regidora de Cultura, Pilar Gay, han inaugurat aquest dimarts l’exposició “Escultures Monumentals” en companyia del seu autor, Juan Méjica (Navía 1956).

La mostra itinerant a l’aire lliure se situa en el passeig per als vianants de l’avinguda de Cervantes i és la primera vegada que s’exposa en tot el Llevant després de recórrer més de 40 ciutats espanyoles des que va arrancar a Oviedo al començament de l’any 2010. Amb notable èxit l’obra de Méjica ha passat per Sevilla, Valladolid, Màlaga, Càceres, Granada, Gijón, Cadis, Ávila, Huelva, Mèrida, Algesires, León, Burgos, Almendralejo, Jaén, Puertollano, Sant Ferran, Úbeda , Zamora, Fuengirola, Tarragona, Córdoba , Andújar, Toledo, Jerez de la Frontera, Badajoz , Baeza i Getafe.

L’exposició del prestigiós artista asturià d’àmplia trajectòria a nivell nacional i internacional es podrà contemplar fins al 7 d’octubre després d’un acord de col·laboració gratuït signat entre la Fundació Méjica i l’Ajuntament de Guardamar del Segura.

La mostra inclou set peces tridimensionals de gran grandària amb quasi quatre metres d’altura i 5 tones de pes que reinterpreten en un aliatge d’acer i coure diversos motius com el bou, el asturcón, el teix, o els antropomorfs. En tots els casos, “obres despullades de qualsevol element accessori i convertides en icones de gran potència expressiva pel seu caràcter simbòlic i formes extrudidas” segons explica l’artista.

En suma, una exposició que reuneix tradició i avantguarda, figuració i abstracció, a través d’un llenguatge tan expressiu i personal propi de Méjica. Un altre aspecte destacable de les escultures, a més de la seua imponent presència, és que contribueix a la familiarització dels ciutadans amb l’escultura contemporània ja que “es permet tocar les escultures, així com a descobrir el diàleg de les peces amb el propi entorn urbà” assegura l’escultor asturià.

Ressenyar que la mostra es complementa amb la carpeta “Didactus”, editada per la Fundació Méjica i que es distribuirà entre els escolars de Guardamar perquè reconstruïsquen a través d’un gran puzle les imatges de l’exposició.